новини детски

Начало | новини детски | „Чети във влака“! БДЖ прави пътуването за малки и големи по-интересно и приятно с нова инициатива

„Чети във влака“! БДЖ прави пътуването за малки и големи по-интересно и приятно с нова инициатива

Аз детето | 2019-07-24

„Чети във влака“! БДЖ прави пътуването за малки и големи по-интересно и приятно с нова инициатива

Само по себе си пътуването с влак е доста вълнуващо и интересно, особено за тези родители и деца, които не го правят често. Много от нас предпочитат личните си автомобили поради ред причини, но понякога, особено на дългия път към морето предпочитаме да ползваме влак. И пътуването винаги е много интересно, до едно време обаче. 7-8 часа във влака вече доскучават. И докато все още не сме взели най-бързите влакове в света, БДЖ имат друго интересно предложение. Да почетем от тяхната виртуална библиотека. Звучи доста интересно. Все още книгите са малко на брой, но до края на месеца трябва доста да се разраснат.

Пътниците, притежаващи смарт устройства, могат да се докоснат до нови светове по време на пътуването си чрез магията на електронните книги, съобщават от дружеството. Във всички влакове в страната са разпространени стикери с QR код, водещ към електронни книги за безплатно четене. Инициативата подкрепят водещи издателства и автори, които са предоставили безвъзмездно първите книги от виртуалната библиотека на „Чети във влака“.

Сред тях са сборникът с кратки разкази „Антология „Галактики“ на издателство „Колибри“, разказите „Кръв от къртица“ и „Юли не идва“ на автора Здравка Евтимова, издадени от Жанет 45. Пет детски заглавия предоставя издателство Ина – „Червената шапчица“, „Горската сладкарница“, „Морско вълнение“, „Вълкът и седемте козлета“ и „Халифът щърк“. „Кой светна луната?“ и „Колко е часът?“ са заглавията на издателство ТАТ криейтив, и „Умно дете си ти, Тино!“ с автор Нели Беширова на Communica.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град