важните неща

Начало | важните неща | Честит празник, скъпи учители!

Честит празник, скъпи учители!

Аз детето | 2016-10-05

Честит празник, скъпи учители!

Казват, че отговорни за възпитанието на децата са техните родители. Има неща обаче като знания, ценности, мечти, които детето изгражда на едно различно място от дома – училището. Тези, които застават зад първолака, а след това и голям човек, освен семейството, са хората, които ни дават знанията за това, което ни очаква в бъдеще – учителите.

На днешния ден в над 100 държави по света отбелязват Международния ден на учителя. Идеята за празника се ражда през 1966 г., когато в Париж се провежда междуправителствена конференция за статута на учителите, на която е подписан документът „Препоръки, засягащи статуса на учителя“, но е реализирана едва през 1994 г., по инициатива на ЮНЕСКО.

Да си учител е отговорна работа, да бъдеш добър учител е призвание. Добрият учител е подарък за учениците, защото в негово лице те могат да намерят и приятел, и семейство, и съветник. На този ден трябва да си спомним за всички добри учители в живота ни и да им благодарим за търпението, за знанията, за подкрепата, за насърчаването.

Рисунка: Яна Петрова на 9 години.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град