Инициативи

Начало | Инициативи | Тази Коледа чудесата зависят от нас!

Тази Коледа чудесата зависят от нас!

Аз детето | 2013-12-04

Тази Коледа чудесата зависят от нас!

Фондация „За нашите деца” стартира благотворителна кампания под надслов „Тази Коледа чудесата правите Вие”. Инициативата има за цел да покаже един различен подход към благотворителността по Коледа, която в България често се изчерпва само с даряване на ненужни вещи и дарителски sms-и. Идеята на „Тази Коледа чудесата правите Вие“ е да ангажира служителите на социално отговорни кампании да дарят своето време и творчество и сами да организират благотворителни коледни инициативи в офисите си.

Средствата набрани от кампанията ще бъдат използвани от „За нашите деца” за спасяване на новородени бебета от изоставяне, намиране на приемни родители за деца, които не могат да живеят в родното си семейство, настаняване на бебета в Семейната къща на фондацията, за да не отидат в социален дом.

От 4 до 20 декември екипите на фирмите-участници в кампанията ще организират коледни инициативи, избрани измежду 10 благотворителни идеи, предложени от екипа на „За нашите деца”. Сред тях са коледен обяд и разпродажба на вещи, които вече не използваме, празнично караоке и благотворителна кино вечер в офиса, коледна викторина и игра със снимки от детството. Освен с организиране на благотворителни събития за служителите си, част от компаниите ще отчисляват и процент от своите продукти в подкрепа на каузата на фондация „За нашите деца“, като по този начин целят да ангажират и своите клиенти.

„Коледа е традиционно време за благотворителност, но нашата кампания тази година е нетрадиционна, защото решихме да направим нещо различно и иновативно с бизнес сектора. Иска ни се служителите на компаниите, които ни подкрепят, да усетят личния си принос и удовлетворение от това, че са помогнали на дете в институция да има мама и татко или на семейство в затруднение да не изостави бебето си. Ние вярваме, че всеки може да дари с усмивка и с желание, а не защото се е почувствал виновен или се е разчувствал моментно. Благодарим на всички компании, които ще ни помогнат да направим чудо с живота на много деца, благодарим и на нашите партньори, които направиха инициативата възможна”, коментира Теодора Стоименова, маркетинг мениджър на фондация „За нашите деца".

В благотворителната кампания до този момент се включиха ABC Design & Communication, рекламна агенция I Do Advertising, печатница J Point, Крестън БулМар, Делойт, преводаческа агенция Софита, Компас, Cargill, PricewaterhouseCoopers, Dundee Precious Metals Челопеч, ICN.bg, Летище София, Астра Зенека, Евробет, Евро Кетъринг, ЧСОУ "Рьорих" и информационен център www.infocall.bg.

Всяка фирма, която иска да се присъедини, може да получи информация на уебсайта на инициативата www.yourmiracles.eu.

Партньори на „Тази Коледа чудесата правите Вие“ са рекламните агенции I do advertising, Ideas Lab, Студио Кипо, J Point, Бизнес Парк София, iMC Communications, CSR.bg, Host.bg и Българският форум на бизнес лидерите

Медийни партньори на инициативата са списание „Твоят бизнес” и tbmagazine.net, Dir.bg, Actualno.com, News.bg, МениджърНюз, Economic.bg, BulgariaUtre.bg, iWoman.bg, Az-jenata.bg, Az-deteto.bg, Obekti.bg, NGObg.info – всички те безвъзмездно ще популяризират инициативата.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град