важните неща

Начало | важните неща | Тази Коледа направете нещо различно, подарете различен подарък

Тази Коледа направете нещо различно, подарете различен подарък

Аз детето | 2019-12-22

Тази Коледа направете нещо различно, подарете различен подарък

Коледа – време за приятни мигове със семейството, лампички и блестящи играчки навсякъде, за получаване на подаръци и много усмивки. Все хубави традиции, които очакваме с нетърпение. Но... Какво ще кажете този път да направите и нещо наистина неочаквано и много различно, което ще внесе не по-малко коледно настроение, а също и гордост и удовлетворяващото чувство, че си направил нещо значимо. Това не може да бъде постигнато и с най-скъпия и голям подарък под елхата. Защо не украсите и някое дърво навън, но с... храна!

Да, правилно прочетохте – защо да не покажете малко от коледната щедрост и благодат и на птичките навън! Те може и да не знаят какво точно са коледни празници, но пък определено ще бъдат много щастливи. Гарантираме, че и вие ще бъдете също! Защо да не създадете една нова, различна и не по-малко интересна коледна традиция с вашето семейство. За целта трябва да направите нещо много приятно. Може и да отнеме повече време, но пък денят ще бъде доста забавен и различен, а и ще изпитате невероятно удовлетворение след това.

За да направите такъв интересен подарък за животните навън просто направете различни хранилки, които можете да закачите. Така например лесно можете да направите хранилка от кора на портокал. Как точно прочетете тук! Ако пък това ви се струва малко трудно, вземете шишарки, намажете ги с мед или фъстъчено масло след това ги овъргаляйте в семена. Можете да вземете специална смес за птици или пък просто малко обелени семки и други ядки от които и вие самите бихте си хапнали. После просто закрепете панделка или конец.

Можете да нарежете и портокал на тънки кръгчета и отново да завържете всяко с панделка или конец, за да се закача. По същия начин можете да направите и бисквити. А можете да направите и цяла вкусна гирлянда. За целта на дълга прежда нанижете пуканки и шипки или сушени боровинки и стафиди.

Какво да правите с всички тези неща после? Много просто – закачете ги на дървото пред вас, в двора на къщата или пред блока, а може дори и в парка. И не след дълго ще забележите, как врабчета, синигерчета, сойки и други птички, които не сте виждали досега там ще дойдат да хапват от вкусната украса и да чуруликат весело. А несъмнено ще се появят и катерички, колко прекрасно ще е това! Тогава несъмнено ще усетите истинското значение на празника и ще бъдете много по-доволни и щастливи. Това ще е най-хубавото допълнение към всички други празнични традиции, които спазвате. Гарантираме ви!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град