интересно

Начало | интересно | Тайнствена гора с криви дървета е загадка за учените

Тайнствена гора с криви дървета е загадка за учените

Аз детето | 2017-09-28

Макар науката ни да е изключително напреднала и да знаем много за света, в който живеем, той все още успява да ни изненада и изуми. Смятаме, че знаем много за природните явления и нищо не може да ни изненада, но природата ни показва точно обратното и то по много прости и интересни начини.

Един такъв начин ни показва една малка борова горичка в Западна Померания, Полша, която става известна поради една особеност – всички 400 дървета са изкривени в основата! Дърветата са засадени около 1930 г., тогава тази област е принадлежала на Германия. Всяко едно от тях прави рязък 90-градусов завой в основата, преди да израсне в изправено положение с грациозна крива. Тази странна, но красива гледка, е уловена идеално в снимките по-долу, дело на Килиън Шонбергер.

Никой не е сигурен как и защо дърветата са огънати, но повечето хора смятат, че това е умишлен, механичен процес. Формата на дърветата може да бъде манипулирана, за да бъдат създадени естествени огънати части за мебели или друго приложение. Според други теории, тежък снеговалеж също би могъл да бъде причината за този любопитен феномен.

Каквото и да е, то е доста интересно и ви предлагаме сега да се насладим на няколко снимки от този феномен.

Снимки: boredpanda.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град