новини детски

Начало | новини детски | Търсят се дизайнери до 12 години с голямо въображение

Търсят се дизайнери до 12 години с голямо въображение

Аз детето | 2016-11-07

Търсят се дизайнери до 12 години с голямо въображение

За трета поредна година Икеа търси млади дизайнери с голямо въображение, за да превърне рисуваните им герои в плюшени играчки. Поканени за участие във „Вълшебният конкурс за деца и техните фантастични приятели“ са всички деца до 12 години. 20 рисунки ще представят страната ни на международния финал, в който ще се включат техни връстници от цял свят. От тях ще бъдат избрани 10 творби, за да се превърнат в играчки, които през следващата година ще се продават в полза на добра кауза във всички магазини на Икеа по света.

Младите художници могат да се включат до 20 ноември, като с помощта на родител качат своя рисунка на сайта ikeaplay.bg или я предадат в магазин на веригата в София или в Центровете за поръчки във Варна и Бургас. И тази година посетителите на сайта на конкурса ще могат да гласуват за своите фаворити, като трите рисунки, събрали най-много гласове, автоматично ще влязат във финалната двайсетица. Останалите 17 ще бъдат селектирани от жури. Победителите в локалния етап на конкурса ще бъдат обявени на 5 декември.

От 20 ноември в магазините на шведската верига по цял свят ще се предлага и лимитираната колекция Sagoskatt, създадена от рисунките на победителите в миналогодишното издание на конкурса. За всяка продадена играчка „Фондация Икеа“ дарява по 1 евро, а българският магазин от веригата по 1 лв. за проекти, които подкрепят правата на децата. Всички набрани средства от кампанията ще подпомогнат локални проекти на Детския фонд на ООН в България.



Коментари
2 коментара

Мария Георгиева, 10 г.,

Публикувано на 13.11.2016

А може ли да не е една . Може ли да са например две .

От редакцията: Здравей, за съжаление ние няма как да ти кажем това, защото не сме организатори на този конкурс, само сме писали за него. Но можеш да питаш Икея, ето тук: http://ikeaplay.bg/bg/contacts.html

Вики Кьосева, 12 г.,

Публикувано на 21.11.2016

Аз съм разочарована. Изпратих им писунката си апък я няма в галерията!!!!!!!!!!!!

От редакцията: Здравей, може би поради някаква причина не се е получила. Но само така предполагаме, ние не организираме този конкурс и няма как да знаем какво точно се случва, но ако попиташ организаторите от тук предполагаме, че ще ти отговорят: http://ikeaplay.bg/bg/contacts.html Все пак наистина е много разочароващо, че я няма, след като си се постарала да я нарисуваш и да я изпратиш.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град