новини детски

Начало | новини детски | Талантливи деца взеха участие в проекта „Празници на словото“

Талантливи деца взеха участие в проекта „Празници на словото“

Аз детето | 2011-06-13

Талантливи деца взеха участие в проекта „Празници на словото“

Талантливи деца от градовете Пловдив и Добрич взеха участие в проекта „Празници на словото“.
За проекта гл. ас. Теодора Власева, преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“ казва:
„Целта на проекта е да се подготви, осъществи и представи публично литературна среща-състезание между ученици от водещи начални училища в градовете Пловдив и Добрич. Чрез общуване с литературата и нестандартно обучение в творчески работилнички да се насърчи развитието на детската словотворческа дейност, емоционалност и комуникативност, да се стимулира развитието на литературните и художествени способности и интереси на даровитите деца, да се подкрепи междукултурния диалог чрез включване в творчески взаимодействия на деца от други етноси с интереси към литературата и стремеж към лична изява.“

В продължение на 3 месеца децата работиха и твориха в своите школи за рецитатори, групи по творческо писане и илюстраторски курсове. В края на този период за тях беше организиран творчески лагер в гр. Калофер, където децата имаха възможност да се докоснат до историята и да вземат малко огън от Ботевия. Освен приятелствата, които създадоха помежду си, децата от Пловдив и Добрич сътвориха първите си стихове и разкази за великия български поет и революционер, докосвайки се до неговия свят. Научиха много факти за живота му, рецитираха с плам неговите стихове, рисуваха гордия Балкан над града и родната къща на поета.
Приятелската среща завърши със състезание по творческо писане, в което всеки беше победител, защото децата си тръгнаха оттам с най-голямата награда – събуден интерес към литературата и изкуството, към историята и героичното минало на нашия народ! Ние, родителите на тези щастливи малки българчета, искаме да изкажем своята благодарност на организаторите на тази чудесна инициатива и най-вече на г-жа Лилия Сребрева, създател на школата по творческо писане „Бели полети“, чиято мечта намери най-после своята реализация.



Коментари
2 коментара

Даниела , ,

Публикувано на 13.06.2011

Чудесна инициатива!

Стела , 13 г.,

Публикувано на 13.06.2011

Много е хубаво да се правят такива лагери за нас. С удоволствие бих участвала в такъв!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град