новини детски

Начало | новини детски | Стотици деца танцуваха и се забавляваха на двудневния „Международен детски фолклорен фестивал София”

Стотици деца танцуваха и се забавляваха на двудневния „Международен детски фолклорен фестивал София”

Аз детето | 2012-05-02

Стотици деца танцуваха и се забавляваха на двудневния „Международен детски фолклорен фестивал София”

Приключи първото издание на „Международен детски фолклорен фестивал София, на който участваха общо 32 колектива от пет държави и 734 деца.

В първия фестивален ден гостите бяха посрещнати от кметовете на община „Младост” д-р Цвета Авджиева и кмета на община „Изгрев” Димитър Димитров и зам. кмета Пеньо Пирозов, на чийто територии се провеждаха концертите на участниците в този ден. Възможност да се изявят имаха освен по регламент участници на възраст от 8 до 14 години, а и най-малките – деца от детските градини. За своето прекрасно представяне най-малките участници получиха подаръци, грамота за участие и плюшена играчка.
По време на танцувалната програма зрители и участници имаха възможност да участват в пленер за детска рисунка на гостуващия кулинарен фестивал „Пъстра трапеза”, а на сцената в община „Изгрев” любителите на занаятите получиха и първия си урок по грънчарство, където майстор грънчар умело ваеше глинени фигури.

На втория фестивален ден участниците представиха танците си пред публиката в Дом на културата „Искър” на закрита сцена, а вечерта взривиха публиката на друг фестивал – “Folk Color” пред НДК, където „Международен детски фолклорен фестивал София” бе поканен да гостува.

Всички чуждестранни групи получиха специален подарък – огромна плюшена играчка от „Бовани България”, грамоти за участие от организаторите, шапки и рекламни книжки на България – предоставени от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, и други подаръци. По детските лица бе изписана радостта от участието в първото издание на фестивала, а желанието им за гостуване и в следващото издание е знак за добрата организация и отношението което получиха от страна на организаторите, родители и приятели.

Членовете на „Международен детски фолклорен фестивал София” са радостни, че със старта на фестивала предизвикаха огромен интерес сред българските и чуждестранните колективи, както и сред хората които присъстваха на концертите. И въпреки трудностите при реализирането му, те успяха да покажат един колоритен и незабравим детски фестивал за 2012 година.

Още снимки от фестивала можете да видите тук.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град