Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Стъпете на Луната заедно с „Първият човек“

Стъпете на Луната заедно с „Първият човек“

Аз детето | 2018-10-09

Стъпете на Луната заедно с „Първият човек“

Първият човек, който ще стъпи на Луната, може да е мечта на много американски астронавти през 60-те години на миналия век. Но за бившия пилот на НАСА, Нийл Армстронг, пътуването до космоса, последвано от лунна разходка, е внезапно достижимо, тъй като програмата има за цел да направи символичната стъпка напред. Това е първият разказ за живота на астронавта и легендарната мисия, която го направи първият човек, който стъпи на Луната. Филмът ориентира историята си към космическата програма на НАСА, която се изпълнява в периода между 1961 и 1969 г. – от първите научни изследвания до момента, в който Армстронг пътува до Луната в „Аполо 11“ – една от най-важните космически мисии и най-опасната в историята на човечеството. Мисията завършва през 69-а година, благодарение на Армстронг – човека, който в името на прогреса и нацията направи лични жертви.

Филмът се основава на действителната история на астронавта роден през 1930 г. в Охайо. През 50-те години той служи в Корейската война във флота. След това той става тестов пилот и се присъединява към НАСА през 1962 г. През 1966 г. пътува към космоса за първи път в мисията „Джемини 8“. Втората мисия е космически полет на Аполо 11, където заедно с колегата си Бъз Олдрин отива на Луната на 21 юли. Историкът Джеймс Р. Хансен има рядък директен достъп до Армстронг, който е трябвало да играе ролята на американски герой и действително се е превърнал в такъв, известен още като „Ледения командир“.

Армстронг се завръща от Луната като един от най-известните мъже на Земята. Грабваща, емоционална история от първо лице, базирана на романа на Джеймс Р. Хенсън, филмът ще изследва жертвите и цената, които плащат Армстронг, съпругата му, колегите и цялата нация, за осъществяването на една от най-опасните мисии в историята.

„Първият човек“ ще стъпи в кината, IMAX и 4DX на 12 октомври.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град