новини детски

Начало | новини детски | Споделете магията с професорите на Хогуортс в третата „Нощ на книгите за Хари Потър“

Споделете магията с професорите на Хогуортс в третата „Нощ на книгите за Хари Потър“

Аз детето | 2017-01-26

Споделете магията с професорите на Хогуортс в третата „Нощ на книгите за Хари Потър“

За трета поредна година фенове на момчето магьосник от цял свят ще споделят увлечението си по невероятните истории на Дж. К. Роулинг в рамките на „Нощта на книгите за Хари Потър“ по инициатива на британския издател Bloomsbury. Сред основните цели на кампанията е възможността да предаде на следващото поколение читатели магията на книгите. Като един истински феномен в съвременната детска литература, поредицата за Хари Потър успява да върне интереса на милиони млади хора към четенето.

Темата на тазгодишното събитие, организирано от издателство „Егмонт“ ще е „Професорите на „Хогуортс“. Магьосници и мъгъли ще могат да организират тематични игри, предизвикателства и състезания, както и да си припомнят любими откъси от книгите, да участват в конкурс за костюми на герои от поредицата и да проверят познанията си за вълшебния свят на „момчето, което оживя“.

Издателството отправя специална покана към училища, книжарници, библиотеки, читалища и фен клубове в цялата страна да се присъединят към инициативата, като организират свои събития за отбелязване на „Нощта на книгите за Хари Потър.“ Всички те могат да използват специално създадения организационен пакет (http://www.harrypotter.bloomsbury.com/uk/event-map) за идеи и материали за подготовка на един незабравим празник. Всички организатори на събития ще могат да се включат и в конкурса на „Егмонт“ за най-креативна украса на празника. Най-добрият ще получи специална награда от издателя – романите „Хари Потър и Философският камък“ и „Хари Потър и Стаята на тайните“ с илюстрации на британския художник Джим Кей.

Издателството ще споделя информация за всички тематични събития и призовава организаторите да информират за планираните от тях инициативи на имейл адрес office@egmontbulgaria.com.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град