За родители

Начало | За родители | Специална програма за най-малките предлага „Музейко“ през януари

Специална програма за най-малките предлага „Музейко“ през януари

Аз детето | 2017-01-05

Специална програма за най-малките предлага „Музейко“ през януари

За първи път в рамките на цял месец, детският научен център „Музейко“ посреща най-малките си посетители – децата от 0 до 5 г. – с активности, създадени специално за тях. Януари е „Месец за най-малките“ и сега всеки ден от седмицата е посветен на отделна тема, за която са предвидени занимания, свързани с ранното детско развитие.

От днес до края на януари най-малките посетители на „Музейко“ и техните родители ще могат всекидневно да се включват в ателиета за рисуване и музика, активности за здраве, срещи и дискусии със специалисти, работилници с вкусни рецепти за деца. През януари всеки ден от седмицата е посветен на различна тема, свързана с децата между 0 и 5 г. Във вторник децата ще учат за формите, цветовете и творчеството, в сряда ще пеят и танцуват, в четвъртък ще спортуват, петък хората от научния център са посветили на ранното детско развитие и приказките, събота – на здравето, а неделя – на татковците, за които входът в този ден ще е на половин цена. Освен да участват в предвидените занимания, децата от 0 до 5 г. могат да развиват сетивния си свят и докато играят сред изложбите на трите етажа в „Музейко“ и слушат приказки в детския му кът.

Всички допълнителни активности през Месеца за най-малките са включени в цената за вход, като за децата до 4 г. той винаги е безплатен.

Колкото до постоянната програма на центъра с научни работилници за деца между 5 и 12 г., и през януари тя ще вдъхновява за знание и ще разкрива интересната страна на науката.

„Музейко“ е най-големият детски научен център в Източна Европа. Създаден е през 2015 г. от фондация „Америка за България“. Центърът обхваща интерактивно пространство от 3500 кв. м с над 130 образователни игри, посветени на различните науки, инженерството, екологията, комуникациите и изкуствата, и Учебен корпус, който предлага специализирани научни и творчески ателиета. Центърът осмисля по увлекателен и лесен начин връзката между децата и знанието чрез съвременно пространство и прогресивна методология в поднасянето на учебния материал.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град