конкурси

Начало | конкурси | Спечелете комплект книжки от Роалд Дал

Спечелете комплект книжки от Роалд Дал

Аз детето | 2010-09-13

Спечелете комплект книжки от Роалд Дал

Конкурсът приключи!

Наградените можете да видите тук.

* * *

Макар и известно на малцина в България, датата 13 септември е обявена за Ден на Роалд Дал по целия свят и е един от най-вълнуващите празници за малки и големи. На този ден е роден Разказвач № 1 в света през 1916 г., а почитателите му празнуват за пети пореден път.

В чест на писателя се организират различни забавления за малките читатели - партита, на които гостите задължително са преоблечени като любимия си герой от историите на Роалд Дал, рисуват се покани и плакати, украсяват класните стаи с пъстри балони и знамена. Надпреварват се в състезания за най-красива пощенска картичка с героите от забавните истории, организират четения и играят постановки. Помагат им родителите и учителите, а понякога се включват и спонсори. Раздават награди за най-хубав костюм или най-добре свършена работа.

Традиционно всички деца, отпразнували Деня на Роалд Дал у дома изпращат своите снимки, разкази или филмчета до официалния сайт на Роалд Дал (www.roalddahl.com), за да покажат как са отбелязали датата 13 септември. Общото между всички празници е, разбира се, менюто – шоколад за закуска, обяд и вечеря.

Тази година на официалното откриване на Деня на Роалд Дал специален гост в Кралския национален театър ще бъде любимият художник на писателя – Куентин Блейк. Организирани са и прожекции на номинирания за "Оскар" филм „Фантастичният господин Фокс”.

На 13 септември 2010 г. издателство „Ентусиаст” поставя началото на фантастичната традиция, посветена на световен разказвач №1 – Роалд Дал, и в България.

До края на месец септември почитателите на Роалд Дал ще могат да получат своя специален подарък – закачалка за брава „Не ме безпокойте, чета”, при покупката на всеки екземпляр от вълнуващите му истории: „Фантастичният господин Фокс”, „Чарли и шоколадовата фабрика”, „Чарли и Големият стъклен асансьор” и „Семейство Тъпашки”. А десетима имат възможност да спечелят пълния комплект от любимите истории на автора от специалната игра на издателство „Ентусиаст“ за Деня на Роалд Дал. Регистрирай се – изпрати трите си имена, адрес за кореспонденция и телефонен номер за обратна връзка до 30 септември 2010 г. на адрес: roalddahl@enthusiast.bg и стани един от тях.

Печелившите ще бъдат избирани на случаен принцип чрез жребий и обявени на 5 октомври на Az-deteto.bg и www.enthusiast.bg.

Az-deteto.bg е партньор на инициативата и десетимата печеливши ще получат към книжките на Роалд Дал тениска от любимия ви детски портал..

Открийте книжарниците със специалния знак на кампанията и вземете своя подарък
за Деня на Роалд Дал!
 



Коментари
10 коментара

Елена Неделчева , ,

Публикувано на 17.09.2010

Не разбрах точно какво тябва да направа за да участвам в този конкурс. Моля, обяснете ми.

qgmur , ,

Публикувано на 18.09.2010

До редакцията: И аз не разбрах какво трябва да направя за да участвам май трябва да си купим книжките на Роалд Дал и така в някоя книжарница от която сме купили книжките от там да си вземеме наградите а за да получиш награда какво трябва да направиш много не ясно сте го написали.Ако е вярно това че първо тябва да си закупим книжките това не е никакъв конкурс на Аз- детето моят любим децки сайт.

От редакцията: Извинявайте, написахме го по-ясно. А десетима имат възможност да спечелят пълния комплект от любимите истории на автора от специалната игра на издателство „Ентусиаст“ за Деня на Роалд Дал. Регистрирай се – изпрати трите си имена, адрес за кореспонденция и телефонен номер за обратна връзка до 30 септември 2010 г. на адрес: roalddahl@enthusiast.bg и стани един от тях.

криска , ,

Публикувано на 19.09.2010

ДО ЕЛЕНА НЕДЕЛЧЕВА: Ами трябва да се регнеш в някакъв сайт

Елица , ,

Публикувано на 20.09.2010

ДО РЕДАКЦИЯТА: Какво значи "да се РЕГИСТРИРАШ на roalddahl@enthusiast.bg " ? Това е просто един е-майл адрес... Трябва само да си пратя името на този адрес ли? Моля обяснете по-точно.

От редакцията: Извинявайте, вече го написахме по-ясно. А десетима имат възможност да спечелят пълния комплект от любимите истории на автора от специалната игра на издателство „Ентусиаст“ за Деня на Роалд Дал. Регистрирай се – изпрати трите си имена, адрес за кореспонденция и телефонен номер за обратна връзка до 30 септември 2010 г. на адрес: roalddahl@enthusiast.bg и стани един от тях.

Мария Иванова, 12 г.,

Публикувано на 29.09.2010

ДО РЕДАКЦИЯТА:Как ще разбера ако съм между победителите?

От редакцията: Ще ги обявим тук в сайта.

ива , ,

Публикувано на 30.09.2010

кога ще обявите печелившите

От редакцията: На 5 октомври.

Мони , ,

Публикувано на 02.10.2010

може ли да се регистримам още и как лтоку що видях конкурсалДо редакцията

От редакцията: Съжаляваме, но не може.

Ивелина , ,

Публикувано на 12.10.2010

Днес си почучих книгите благодаря Ви!!!

Ивайло Петров, 9 г.,

Публикувано на 15.10.2010

Как да so получа книгата ?? Извинете са т1пия в1прос !!

От редакцията: Питай на имейл roalddahl@enthusiast.bg

Габи Иванова, 9 г.,

Публикувано на 30.11.2010

обожавам този автор но незнам как да си купя книгата

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град