приказки от деца

Начало | приказки от деца | Спасяването на Съни от магьосника

Спасяването на Съни от магьосника

Виктория Върбева | 2017-02-01

Спасяването на Съни от магьосника

Един ден тролчето Вики решила да разходи кученцето си Съни, имала го от 2 дни.
Докато го разхождала видяла някаква книга, взела я, седнала на една пейка и започнала да я чете. В книгата се разказвало за някакъв магьосник, който отвличал кученца. Тя много се изплашила за Съни и веднага спряла да чете. След 5 минути някакъв човек с маска я спрял и я попитал как се казва и тя му отговорила, че се казва Вики. Тогава той си махнал маската и тя видяла, че това е магьосникът от книгата. Вики побягнала, но той се телепортирал до нея и я хванал за косата, тя се отскубнала някак си и избягала.
Когато спряла да бяга видяла, че Съни го няма, обърнала се и видяла, че магьосникът държи кученцето. Вики много се уплашила и извикала, но той просто изчезнал. Тогава тя се сетила за своя приятел Марко, който се занимавал с магии и му занесла книгата.
Той казал, че това е омагьосаната книга и каквото прочетеш то се сбъдва. Казал, че единственият начин да си върне Съни е да влязат в книгата. Вики веднага се съгласила, защото много обичала Съни, въпреки че я имала само от 2 дни. Тогава Марко казал някакви странни думи:
– Аларим магьосник книгорим абра кадабра
И след по-малко от секунда се озовали в някаква пещера. Марко казал, че това е бърлогата на магьосника. Те влезли навътре и видели магьосника да чете някаква книга с рецепти, а и бил вързал Съни до него. Вики се ядосала, скочила и ударила магьосника. Тогава той се ядосал и отново я хванал за косата. Тогава Вики решила, че това е краят, но изведнъж Съни се превърнала в грамадно чудовище, хванала магьосника и го хвърлила надалеко. След това пак станал нормално кученце. Вики се чудила как станало това, тогава Марко и казал, че той го е направил и тя му благодарила. След това Марко ги върнал в селото и се прибрал.
Накрая всичко завършило добре и Вики и Съни се прибрали у дома!

Участва в „Щур конкурс с веселите „Тролчета“



Коментари
1 коментар

aymila sevkedova, 15 г.,

Публикувано на 25.05.2017

*mnogo e hubavo prikazkata

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град