малък готвач

Начало | малък готвач | Снежни човеци от сирене сготви и вкусно ги хапни!

Снежни човеци от сирене сготви и вкусно ги хапни!

Аз детето | 2018-12-12

Снежни човеци от сирене сготви и вкусно ги хапни!

За някои снежни човеци си заслужава да се разтопиш, а за други си заслужава да се насладиш! Въобще не се шегуваме – можете без никакъв проблем да си хапнете снежен човек или по-скоро снежно човече и от него нито ще ви заболи гърло, нито ще има вкус на замръзнала вода. По-скоро ще има вкус на любим млечен продукт, съчетан с малко екзотика. При това подобен снежен човек можете да направите или по-скоро приготвите и без сняг и да предложите и на останалата част от семейството и те няма да ви гледат със странни физиономии. По-скоро с възхищение. Такива снежни човеци са подходящи и за коледната, и за новогодишната трапеза, както и за всеки зимен ден. Вкусни и красиви! Ето и как точно да ги направите!

За 4 снежни човека ще ви трябват:
4 чушки – най-добре с различни цветове
1 морков
300 г бяло сирене
300 г извара
1 голям пакет кокосови стърготини
шепа сусам
8 зърна черен пипер
4 клечки за зъби

Пригответе си и нож, дъска и купа! И нали знаете, че ако още не сте достатъчно умели с ножа – трябва да поискате помощ. В това няма нищо лошо, никой не се е родил главен готвач!

Сега ето и как да ги направите:

В дълбока купа сложете сиренето, като преди това го натрошите с ръце. Просто взимате малки парчета от сиренето и директно ги трошите в купата. Към него добавете и изварата и разбъркайте. Може с ръце, а може и с лъжица. Ако обичате подправките можете към тази смес да добавите и малко чесън на прах или чубрица. Но и без тях става супер вкусно.

След това от сирената смес направете 8 топки – четири големи и четири по-малки. Става лесно, особено ако си намокряте ръцете с хладка вода преди оформянето на всяка топка. По-лесно отколкото ако ползвахте сняг! След това сложете големите топки, а върху тях и малките. За да се закрепят по-лесно ги набодете една за друга с клечка за зъби и поставете така направеното сирене във фризера за около 15 минути. Така след това ще можете да махнете клечката, но тялото на снежния човек да си остане цяло.

15 минути са достатъчни, не за да скучаете, а за да подготвите и останалите неща. Измийте добре моркова и от него изрежете четири триъгълничета. Това става най-лесно като изрежете кръг и после просто изрежете едната му част и го стесните от двете страни. Работата тук трябва да е внимателна, затова ако не се оправяте с ножа наистина – помолете за помощ. Изрежете и още 8 кръгчета от морков! Чушките също измийте и просто отрежете долния им край – така много приличат на малки шапчици, нали?

Сега е време и да извадите снежните човеци от фризера! После ги овъргаляйте хубаво в кокосови стърготини, така че да се покрият целите! Накрая ги сложете прави на хубава чиния, внимателно извадете клечките за зъби. Поставете отгоре крайчетата на чушките. Закрепете морковените нослета просто като леко ги притиснете в сиренето. Направете същото и с копчетата от моркови! От зърната сусам пък направете големи усмивки, отново като леко ги редите и притискате към сиренето, а за очи – сложете по две зърна черен пипер. Те не са хубави за ядене (лично опитахме), но пък довършват идеално снежните човеци от сирене. Когато ще се ядат – просто ги махате и готово!

Е, не е ли това истинско кулинарно произведение! Всеки ще се възхити!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град