афиш

Начало | афиш | „Снежанка и седемте джуджета“ идват за среща с търновските деца

„Снежанка и седемте джуджета“ идват за среща с търновските деца

Аз детето | 2015-11-13

„Снежанка и седемте джуджета“ идват за среща с търновските деца

В съботния афиш на Куклен театър „Весел“ на 14 ноември от 11.00 часа в читалище „Искра“ във Велико Търново, отново гостува Държавен куклен театър – Пловдив. След първите си участия на търновска сцена с брилянтните постановки на „Болен здрав носи“ и „Не си търси белята“, пловдивските кукленици ще представят „Снежанка и седемте джуджета“ по приказката на Братя Грим.

В пловдивската постановка оживява приказният свят на магията, на красотата, коварството, добротата и любовта пред малките зрители: „Било сред зима и снежинки се сипели като пух от небето. Една царица седяла до прозореца с рамка от черно абаносово дърво и шиела. Както шиела и от време на време поглеждала към снега, убола си пръста и върху снега паднали три капки кръв. И аленото изглеждало толкова хубаво върху белия сняг, че тя си помислила...“.

Постановката е дело на доц. Петър Пашов. Сценографията и костюмите са на Силва Бъчварова, а музиката – на Петър Радевски. В спектакъла участват актьорите Ваня Сивинова, Михаела Андонова и звездата на пловдивската куклена трупа Панайот Добрев – Понко. Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър „Весел“ се реализира с подкрепата на Община Велико Търново.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град