Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | „Смартфонът беглец“ ще ви заведе на истинско историческо приключение

„Смартфонът беглец“ ще ви заведе на истинско историческо приключение

Аз детето | 2019-02-07

„Смартфонът беглец“ ще ви заведе на истинско историческо приключение

Как може един смартфон да избяга от притежателя си и къде би отишъл? Това ще разберете от българския детски филм „Смартфонът беглец“. Премиерата на лентата беше на фестивала „Артизан Интернешънъл“ в Кан през 2018 година, а след това филмът бе представен и на кинофестивалите в Щутгард и Сочи. От 8 февруари започва разпространението му в кината в България, Австрия и Швейцария. „Смартфонът беглец“ разказва за приключенията на тийнейджърите Анджи (Василена Стоянова), Фил (Симеон Филипов) и Марко (Матей Генчев). Те се впускат в неизвестното, за да намерят пари за лечението на болното братче на Анджи.

Това обаче се оказва трудна задача. Те са саботирани и решават да търсят заровеното съкровище на Вълчан войвода. Попадат на смартфон, който се оказва машина на времето. Той ги пренася в миналото, по времето, когато хайдутите са бродели из нашите земи. В момент, когато животът им там виси на косъм, тримата трябва мълниеносно да се върнат в своето време. Малка грешка при пренасянето отваря портал и за двама от хайдутите – войводата Вълчан и поп Мартин. Попаднали в непознатия за тях свят на бъдещето, те помагат на момчетата да освободят отвлечената от кредиторите на бащата Ангелина, намират заровеното в миналото съкровище, за да помогнат на болното дете, и дават на младежите урок по морал, отговорност и справедливост.

Преди три години се ражда идеята за създаването на детски приключенски филм, защото в България не се правят такива, подчерта продуцентката на лентата Златина Филипова. Режисьор на „Смартфонът беглец“ е Максим Генчев. Филмът е заснет в София, с подкрепата на Столичната община чрез филмовата ѝ комисия, създадена през 2015 г. във връзка с титлата „София – творчески град на киното“. Пещерата „Проходна“ също е част от снимачния процес.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град