сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Сладурски зайчета от самотни чорапи

Сладурски зайчета от самотни чорапи

Аз детето | 2016-11-17

Сладурски зайчета от самотни чорапи

Сигурно и вие като всеки, имате от онези чорапи... Онези чорапи, които са изгубили другарчето си и сега не знаят какво да правят. Вие също не знаете какво да правите с тях. Никой не знае какво да прави с тях. Те са красиви, цветни и с интересни картинки, ама като са самички, нищо не може да се направи. Но момент, не бързайте да ги захвърляте в кофата и да ги оставяте на произвола на съдбата. От такива самотни чорапи могат да станат суперсладки зайчета. Естествено, добре е преди това да са изпрани, сещате се... Подобни сладурски зайчета можете да направите за приятел, за себе си или за по-малките си братчета и сестрички. Последните със сигурност ще им се зарадват, а вие несъмнено ще се почувствате горди и удовлетворени от този факт. Няма нищо по-хубаво от това да носим радост на близките си, пък и направата им ще ви осигури поне няколко часа различно творческо забавление.

За да си направите подобни играчки ще ви трябват:

  • стари чорапи
  • чаша суров ориз за всяка играчка
  • прежда
  • ножица
  • черен и розов маркер
  • някое и друго парче панделка

Правят се лесно и са оригинални!

Първото, което трябва да направите е да осигурите пълнеж на бъдещата играчка. Това става лесно – просто напъхайте отвора на чашата в чорапа и я наклонете. Така най-лесно и без проблеми ще изсипете целия необходим ориз, без да се разпилява по пода или масата. След това отрежете парче прежда и здраво, даже с няколко възела, завържете отвора на чорапа. Трябва да го направите обаче така, че част от него да остане свободна и да не е пълна с ориз. Това е много важно, за да стане зайчето като истинско. След това завържете по същия начин и средата на чорапа, само че този път на това място трябва да е пълен с ориз. Ако е останала да стърчи някаква прежда, изрежете я, ще се получи по-хубаво.

Помните ли онази част, която оставихте свободна? Сега е време и за нея. С помощта на ножицата направете два малки разреза от двете ѝ страни, ама не докрай. Някъде до половината. След това внимателно доизрежете и махнете излишната част. Ето така:

Това ще са ушите на заека. После обърнете цялото си творение, така че ушите да се падат отгоре и с помощта на черния и розов маркери нарисувайте очи, муцунка и бузки. Нарисувайте лицето на заека както намерите за добре. Накрая вържете една панделка под първата прежда и готово. Не е ли страхотен и никой не би се сетил, че е от чорап, преди да се вгледа в него. А пък чорапът от своя страна е щастлив, че вместо да се озове на боклука е станал на нещо толкова красиво.

Ние имахме бял и сив чорап (ха, каква случайност), но вие можете да си направите зайчета от каквито чорапи имате, освен това, колкото са по-шарени, толкова и по-забавни ще бъдат!

От самотни чорапи можете да си направите и:
Весели чудовища от чорапи
Забава със стари чорапи
Гъсеница



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град