малък готвач

Начало | малък готвач | Сладолед на закуска... Да – с тази интересна рецепта е напълно позволено!

Сладолед на закуска... Да – с тази интересна рецепта е напълно позволено!

Аз детето | 2018-08-28

Сладолед на закуска... Да – с тази интересна рецепта е напълно позволено!

Кой от вас е хапвал сладолед за закуска, ама не тайничко, а като спокойно е заявил на родителите си, че ще го направи? Със сигурност няма да видим гора от ръце или да чуем много положителни викове в този момент. Просто защото според родителите сладоледът не е създаден за най-важното ядене през деня. Всеки от нас знае, че закуската трябва да е полезна, питателна и да дава енергия за началото на деня. Пък сладоледът може да е нещо наистина прекрасно, но никога не е смятан за чак толкова полезен. Той просто е вкусно лакомство. Но точно днес и вие като Пипи Дългото чорапче или пък беше Мечо Пух, или май Карлсон... Днес и вие като някой от тези герои ще можете да хапнете сладолед за закуска и при това закуската ви ще бъде такава, каквато трябва – полезна и зареждаща с енергия. Готови ли сте за интересната рецепта?

Тогава ето какво ще ви трябва:

  • 200 г извара
  • 2 добре узрели банана
  • 100 мл кисело мляко
  • 1 супена лъжица мед
  • шепа боровинки, ягоди или малини
  • 1 топка ванилов или шоколадов сладолед


Ето и как става приготвянето:

Обелете единия банан и го сложете в купичка. След това с вилица го намачкайте много хубаво, така че да стане на пюре. От други наши рецепти вече би трябвало да си знаете, че това е лесно, защото бананите са доста меки. Дори и да останат малки парченца пак става – ще е също толкова вкусно. Към смачкания банан добавете изварата, киселото мляко, 1 супена лъжица мед и една малка топка шоколадов или ванилов сладолед и хубаво разбъркайте всичко така, че да получите каша. Може малко да ви изглежда като бебешко пюре, но повярвайте, много е вкусно.



За още по-апетитен вид след това отгоре украсете с шепа любими плодове като ягоди, боровинки или малини. Разбира се трябва да са предварително добре измити, както и с банан нарязан на кръгчета. Става вълшебно вкусна закуска и имате и сладолед и е полезно. Какво повече може да иска човек!

Искате ли да опитате още интересни закуски? Тогава опитайте:
Плодов „сладолед“ за закуска
Тайната рецепта за закуска на феите
Закуска по френски: няколко предложения за вкусни френски хлебни рулца
За закуска: превърнете скучните сандвичи в шедьоври
Домашни вафлички със зърнена закуска



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град