малък готвач

Начало | малък готвач | Сладки сламки си хапнете по всяко време на деня

Сладки сламки си хапнете по всяко време на деня

Аз детето | 2018-05-15

Сладки сламки си хапнете по всяко време на деня

Някога яли ли сте сламки? Разбира се, че не сте! Все пак не познаваме човек, който да обича вкуса на пластмаса, а и сме сигурни, че дори не би могъл да го усети, защото все пак тя би се сдъвкала много трудно. Така че ако вече сте решили да затворите тази рецепта – не го правете. Обещаваме ви, че тя е лесна, чудесна и много вкусна и всъщност няма нищо общо с пластмасата. Приготвя се само с три много вкусни съставки, които се харесват на всяко дете. Сигурно вече се досетихте, че това съвсем не са истински сламки – поне не и такива, с които пием плодов шейк или сок. Макар че от друга страна тази вкуснотия определено си отива много и с двете напитки! Какво обаче ще кажете да започваме да готвим вече!

Както казахме ще ви трябват само три продукта:

  • 1 пакет бутертесто
  • пудра захар
  • конфитюр – за нас този от малини е най-подходящ, но вие можете да си изберете и от друг плод

Ще ви трябват също:

  • тава
  • хартия за печене
  • нож
  • лъжица

Прави се лесно, само трябва да внимавате с ножа!

Първо имайте предвид, че ще ви трябва и достатъчно място на масата, така че да разстелите целия лист бутертесто. Най-добре ще е да го направите върху самото найлонче, което е с пакета. Просто така е по-чисто. След това върху половината бутертесто размажете конфитюр. Толкова, колкото ви харесва. После другата половина просто обърнете и захлупете с нея намазаната.

След това постелете върху тавата хартия за печене, за да ви е готова, а самото бутертесто нарежете на тънки лентички. Усучете всяка лентичка така, сякаш че правите мартеница. Накрая ги поставете в тавата на известно разстояние една от друга, защото при печенето ще се надуят. Поръсете всяка с малко пудра захар отгоре!

Накрая печете на 200 градуса за 15-20 минути или докато покафенеят отгоре. Полезен съвет от нас ще е да изключите фурната след около 13 минути и да оставите сладките сламки да се доопекат така, защото е задължително да ги извадите след като са изстинали малко. Просто конфитюрът вътре ще изстине по-бавно, а когато е горещ не става нито за пипане, нито за ядене. Пък за второто сме сигурни, че няма да изчакате да ги опитате веднага след като ги видите.

Подходящи са за всяко време на деня, стига да не се прекалява! :-)

По материали от myfussyeater.com

С бутертесто можете да си приготвите също:
Лесни бутербанички с шунка и кашкавал
Малки и вкусни пица охлювчета
Бърза и вкусна торта с крем
Ароматни пръчици с шунка и моцарела за интересна закуска



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град