новини детски

Начало | новини детски | Щастливи приключения в детски лагер

Щастливи приключения в детски лагер

Мария-Никол Косева, 9 г., Пазарджик | 2006-07-27

60 деца от пазарджишкото обединено детско заведение "Калина Малина" изживяха щастливо приключение в 10-дневен учебен лагер на Розовски вриз.

Малките скаути с голямо желание опознаха маркировките, горските пътеки и поляни. Те участваха в много походи, разузнавания и състезания.

Малките орлета, лъвчета и делфини се състезаваха заедно със своите учители в различни игри като дърпане на въже, волейбол с балони, дунапренови гъби и други. Те почистваха гората от сухите клони, които подреждаха за вечерния огън. Около огъня всяко дете споделяше своите добрини и напълно заслужено получаваше награди за приятелство, помощ, обич, самообслужване, култура на поведение и трудолюбие.

През деня децата събираха билки, цветя и вкусни горски плодове. А вечер се организираха празнични вечери и карнавали.

Освен красивите впечатления децата се натъкнаха и на много лоши картини като безразборно изсечени гори, изгасени цигари в корите на дърветата, непочистени пътеки и опасността от изчезването на изворите с чиста вода.

Пораснали и щастливи, научили много нови неща за приятелството и опазването на природата децата бяха посрещнати от своите родители.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град