малък готвач
Шоколадова торта
Необходими продукти:
150 г масло
4 яйца
6 супени лъжици захар
половин разтопен шоколад (слагам парчето в пластмасова чаша и го пускам в микровълновата фурна за около 3 минути)
миксер
форма за печене
Приготвяне:
Внимателно отделяме жълтъците от белтъците (може да помолим мама или баба да ни помогнат за това).
В подходящ съд разбъркваме маслото с жълтъците и четири лъжици захар, към тази смес добавяме разтопения шоколад и брашното. След това, в друг съд разбиваме и белтъците с останалите две лъжици захар и ги добавяме в другата смес (белтъците се разбиват с миксер).
Намазваме формата за печене с масло и наливаме сместа в нея. След това я поставяме във фурната и печем на 180 градуса. След 15 минути започваме да проверяваме дали се е изпекло (тук отново може да помолим баба или мама да ни помогнат). Тази проверка става като се взима една клечка за зъби и с нея се пробожда тортата. След това клечката се изважда и гледаме – ако по клечката има тесто, значи още не е готова, а ако няма – значи е готова.
Това е всичко. След това аз украсявам тортата с настърган шоколад и орехи. Моите приятели много я харесаха, дано и вие я харесате!
Вижте още рецепти за торти:
Солена палачинкова торта
Торта таралеж
Бананова торта с какаови блатове
Сладка палачинкова торта
Целувчена торта с портокали
Торта с праскови
Торта с червеи
Бисквитена торта А Ла ПоБи
kikk , ,
Публикувано на 04.11.2010
колко грама брашно?
Радостина Тумбева, 9 г.,
Публикувано на 26.11.2010
много ми хареса този сайт има много забави щури игри и новини за сайта аз-детето.бг.деца дано да вие харесал този сайт забавлявай те са
Станислава , ,
Публикувано на 02.01.2011
Това изглежда много вкусно!!!