За родители

Начало | За родители | Школа по танци организира група за деца с увреждания

Школа по танци организира група за деца с увреждания

Аз детето | 2017-07-24

Школа по танци организира група за деца с увреждания

Великотърновската школа по танци Un Beso прави първата по рода си танцова група за деца с увреждания. Дарина Георгиева, Ваня Гьошева и Иглика Иванова са решили да отворят вратите на танцовото си студио за деца с аутизъм, момичета и момчета със синдром на Даун, както и за деца, които страдат от проблеми в развитието си, съобщава Дарик Радио. Заниманията ще бъдат два пъти в седмицата – в сряда и петък от 18.00 до 18,50 часа в танцовата зала на UN BESO Art & Dance Center, която се намира на ул. „Никола Габровски“ №2, ет. 4 в старата столица.

Момичетата са поели инициативата, след като няколко пъти майка водила детето си в лятната занималня на школата. Детето се включвало без притеснение в заниманията на останалите деца и се забавлявало от сърце, когато идвало време за танците. Така трите момичета направили проекта си в подкрепа на младежи с проблеми и решили, че могат да бъдат полезни на децата като ги провокират да се движат под звуците на най-известните латино парчета.

Добре е децата, които пожелаят да дойдат при нас, да са навършили поне 7 години, като горната граница е 18 г. Целта на програмата е да помогне на децата и младежите да се отделят от родителите си и да общуват със свои връстници. Започваме с тримесечна програма“, казва Дарина Георгиева. За да бъде по-лесно на децата с проблеми и на техните близки, момичетата търсят и доброволци, които да придружават младежите от определени спирки на градския транспорт до залата за танци и обратно и да ги подкрепят по време на заниманията.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град