новини детски

Начало | новини детски | Сборник с кратки разкази и стихотворения издадоха четвъртокласници

Сборник с кратки разкази и стихотворения издадоха четвъртокласници

Аз детето | 2012-06-07

Сборник с кратки разкази и стихотворения издадоха четвъртокласници

Учениците от 4-а клас на Частното основно училище „Българско школо” издадоха сборник с кратки разкази и стихотворения, които те сами са съчинили в кръжока по български език. Във „Вълшебният остров” децата са събрали творби, свързани с темите, които ги вълнуват най-много – за училището, фантазиите им, мечтаната ваканция, любимите сезони, Коледа...

На страниците на книгата могат да се открият заглавия като „Училището на моята фантазия”, „Светът на моето въображение”, „Ако бях милионер”, „Внимавай какво си пожелаваш”, „Приключение в космоса”, „Ако бях невидима”, „Една съвременна приказка” и много други.

Особено креативни и трогателни са разсъжденията на децата по зададени теми като „Какво са пакостите за децата и за възрастните?”, „Какво означава вълшебство” и „Какво би станало, ако Строгата сериозност арестува Детската фантазия и я осъди на една седмица затвор?”

Сборникът е посветен на учителката им г-жа Августина Димитрова, която ”успя да ни убеди, че дори между сухите цифри и средновековните сражения може да поникне любов”, пишат в предговора четвъртокласниците. „Благодарим ти, че ни показа как да станем по-добри хора”, завършва обръщението.

Официалното представяне на книгата бе на 4 юни 2012 година от 18:00 часа в Музикалния център "Борис Христов" на улица „Цар Самуил” №43 в София.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град