новини детски

Начало | новини детски | Създаване на детска организация “Природа”

Създаване на детска организация “Природа”

Калина Илиянова Събева, 11 години, гр. Тутракан | 2006-07-11

Създаване на детска организация “Природа”

Вчера, 5 юли 2006 г., ние децата от улица “Искър”, гр. Тутракан, представихме пред жителите на нашия квартал театър, с който обявихме, че създаваме нова организация “Природа”. С нея караме хората да се замислят за изсичането на горите. А ето за какво се разказваше в театъра: Баба, дядо и внуче отиват в гората да секат дърва. Но един сокол им казва, че горе в короната е неговото гнездо с пиленцата. В същото време и едно дете се разхожда на чист въздух и също се опитва да ги спре да не секат. Обяснява им, че е болно, че има още много такива деца като него и че за да оздравеят трябва да има повече дървета. Тогава бабата и дядото решават вече да събират само падналите сухи клони и да садят нови дървета.

А на хората раздадохме по един такъв лист:

Всеки си мисли, че е добър, че помага, но това са само малки добрини. И малките добрини са нещо, но Вие можете и повече.

Всяка година в държавата се разболяват много деца от различни болести: сърдечно-съдови, астми и др. Вие не искате ли да промените това? Този проблем има решение. Ние, децата от ул. “Искър” създадохме организация “Природа”. Всеки път когато сме на почивка с мама и татко вземаме семенца от дървета или храсти и когато забележим изсечена площ или поляна, засяваме семената там. И така в държавата не се разболяват толкова много деца, защото дърветата помагат.

Мотото ни е: “Едно дърво повече – едно дете по-здраво”.

Ти не искаш ли да си като нас?

Опитай!!!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град