новини детски

Начало | новини детски | С влогърство срещу агресията – асоциация „Докосни дъгата“ организира конкурс за младежи над 15 години

С влогърство срещу агресията – асоциация „Докосни дъгата“ организира конкурс за младежи над 15 години

Аз детето | 2019-07-31

С влогърство срещу агресията – асоциация „Докосни дъгата“ организира конкурс за младежи над 15 години

Втората ни ракета в тениса Димитър Кузманов, гласовитата Валентина Александрова от риалити шоуто „Star Academy“ и набиращата скорост родна банда за к-поп танци L.I.T (Leaders in town) ще журират младежкия конкурс за влогърски видеа срещу агресията, който асоциация „Докосни дъгата“ обяви преди броени дни. Конкурсът „Младите хора – Бъдещето на България – заедно срещу агресията“ има цел да стимулира деца и младежи да изразят своето мнение и да покажат своя талант. Отправеното предизвикателство към тях е чрез видео да пресъздадат свое преживяване, интересна случка или ситуация, в която са попаднали, дори и лично мнение, което илюстрира разбирането им за нарастващия проблем за агресията.

Желаещите да участват в конкурса трябва да са на възраст 15-29 години и да заснемат влогърски клип в една от следните категории: „Спортът срещу агресията“, „Музиката срещу агресията“, „Танцът срещу агресията“. Всяко видео може да бъде с продължителност до 3 минути, като в клиповете може да участва едно или повече лица, които следва да илюстрират своето разбиране за младежката агресия във всички нейни проявления. В случай, че видеата съдържат елементи на нецензурно поведение или пресъздават ситуации, със съдържание неприсъщо или непозволено от закона, то те ще бъдат дисквалифицирани. Всеки участник има право да се включи с по едно видео за всяка от темите, т. е. допустимо е да бъдат представени до три видеа от един участник, но същите следва да са ориентирани към различна категория.

16 август е крайният срок за заснемане и изпращане на видео на имейл konkurs.protiv.agresiata@gmail.com. Необходимо е да бъде попълнена и заявка за участие, която може да намерите на сайта на асоциацията или да поискате да ви бъде изпратена чрез имейл адреса на конкурса. За да бъде спазен принципът за равно участие, всички допуснати видеа ще бъдат публикувани едновременно на страницата на проекта във Facebook на 19.08.2019 година. В рамките на две седмици, те ще могат да набират гледания, харесвания и споделяния.

За всички участници ще бъдат осигурени грамоти за участие, а най-добрите видеа ще бъдат специално наградени, в следните категории:

  • „Най-добро видео в направление „Спортът срещу агресията“ – победителят ще получи уеб камера и възможността да заснеме общо влогърско видео с втората ракета на България – тенисистът Димитър Кузманов;
  • „Най-добро видео в направление „Музиката срещу агресията“ – победителят ще получи уеб камера и възможността да заснеме общо влогърско видео с една от най-красивите участнички в първото музикално риалити у нас „STAR ACADEMY“ – певицата Валентина Александрова;
  • „Най-добро видео в направление „Танцът срещу агресията“ – победителят ще получи уеб камера и възможността да заснеме общо влогърско видео с една от най-популярните к-поп групи за танци у нас “L.I.T-Leaders in town“.

Специални награди на организаторите ще бъдат връчени в категориите:

  • „Най-харесвано видео“ – победителят ще получи уеб камера;
  • „Най-споделяно видео“ – победителят ще получи уеб камера.

Наградите ще бъдат връчени на официално събитие в края на месец септември от журито на конкурса.

Конкурсът е част от финансирания през 2019 година проект „Младите хора – Бъдещето на България – заедно срещу агресията“, чийто финансов донор е Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2019 година, администрирана от Министерство на младежта и спорта. Темата на конкурса за влогърски видеа/клипове е вдъхновена от песента „Агресия“ на Дичо, Теди Кацарова и RDMK и клипа към нея. Същата е разработена в изпълнение на финансирания през 2018 година проект на Асоциацията под надслов „Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град