новини детски

Начало | новини детски | С „Ментолчо“ твори и се забавлявай ти!

С „Ментолчо“ твори и се забавлявай ти!

Аз детето | 2019-04-05

С „Ментолчо“ твори и се забавлявай ти!

Представяте ли си, малки приятели, да сте родени в дале-е-ечна страна? Но не коя да е, а Сладоледия! Както сами сте се досетили – и улиците, и къщите, и училището, и дори болницата са направени от най-вкусен сладолед. Та в тази сладка страна сам-самичък живее Ментолчо. Макар и малък, той е умен, досетлив и абсолютно безстрашен. На него винаги може да се разчита и когато над Сладоледия надвисва огромна беда, смелото ментово-сладоледено човече се отправя на опасно приключение, заедно със своите приятели – Ягодинка, Плъхчо и Жълтурчо. Ще успеят ли те да надвият Дракона от Тъмното шоколадено езеро и талъсъмите на кошмарните сънища, за да си върнат „Книгата на мъдреците“? Можем само да се надяваме. Стискайте палци! Нека заедно да преживеем чудното приключение на Ментолчо и неговите приятели! А как ще изглеждат нашите герои, решавате вие! Хващайте моливите и оцветете тази книжка!

На българския книжен пазар вече може да откриете най-новата детска книга на Лили Спасова – „Ментолчо“. В изданието е използван шрифта ADYS, разработен специално за улеснение на читатели с дислексия. Красивата книга дава възможност на малките читатели да се запознаят с приключенията на чудния герой Ментолчо, а и да участват в тях, като вземат моливите и оцветяват смело картинките в нея. Илюстрациите в книгата са дело на Кристина Славкова, а издателството, което предлага "Ментолчо" на книжния пазар е "Потайниче".  Официалното представяне на приказката ще бъде на 13 април (събота) 2019г. от 11.30 часа в Детския център на Столична библиотека (пл. „Славейков“ 4А).

Лили Спасова е автор на пет книги: „По диогенски“ (2005), „Една приказна история“ (2007), „Приказките на Дара“ (2009), „Седмият ден“, проза, (2012), „Парченца щастие“, поезия, (2015 г). В продължение на пет години е автор на образователното детско сп. „Арти“ и на сп. „Ния балеринка“. Има публикации в периодичния печат. Повече от година и половина е автор и водещ на предаването „Пъстри приказалки“ в Радио продукция „Роса“. Съставител е съвместно с д-р Лилия Старева на поредицата „Българската народна мъдрост по света“, включваща в себе си богатство от българското народно творчество. Книгите са с гатанки, приказки за Хитър Петър, поговорки, Светци и празници и др.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град