сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | С малко въображение и картон става най-готиният моливник

С малко въображение и картон става най-готиният моливник

Аз детето | 2017-10-05

С малко въображение и картон става най-готиният моливник

Искате ли да преобразите бюрото си за учене с най-готиния и моден моливник? Искате ли всеки път, когато погледнете към него да не виждате просто скучен предмет, приличащ на буркан, в който поставяте моливите и химикалките си, а нещо забавно? То тогава се пригответе не да отидете до магазина, за да си купите нов. Пригответе се само за половин час да си направите най-свежарския моливник. Моливник, който ще имате само вие и никой друг, защото сте си го направили с двете си ръце. Мислим, че няма нужда от повече реклама, а направо сте готови да започвате.

Ще са ви необходими:

  • ролки от тоалетна хартия или пък кухненска – ние сме използвали осем, но вие можете да го направите и с повече или по-малко
  • зелена хартия или боя
  • червена хартия
  • бяла хартия
  • лепило
  • сива или кафява хартия
  • черен маркер

Хайде да го направим!

Първото, което трябва да направите е да обвиете всички ролки в зелена хартия. Това направете с помощта на лепило и ножица. Ако е необходимо оцветете предварително хартията в зелено. За осемте ролки на нас ни бяха необходими четири листа, защото ги разрязвахме на две и един лист стигаше за две. Най-лесно ще ги облепите като просто сложите листа хартия на плоска повърхност, намажете двата му края с лепило. След това слагате ролката в единия край, притискате добре и започвате да навивате. Това направете с всички ролки и основната част е почти готова.

Сега остава да направите моливника и като симпатична четяща гъсеничка, за да бъде той интересен. За целта от сивата хартия изрежете две кръгчета, които обаче да са слети по средата. Най-лесно ще направите това, като вземете нещо малко кръгло и просто го очертаете с молив. След това трябва да го очертаете още веднъж, като го поставите така че леко да застъпва първия кръг. За да се получи още по-сладурско от бялата хартия изрежете две по-малки кръгчета и ги залепете в съединените сиви.

В белите с помощта на черен маркер нарисувайте още две кръгчета за очички. Става яко, нали? След това е лесно – просто прикрепете цялото това нещо върху една от зелените ролки с лепило. Залепете го отгоре и по средата. Ще се получи наистина интересно с лек 3D ефект.

След това прикрепете всички ролки една за друга с помощта на лепилото. Като тази, върху която са очичките залепете малко по-нагоре. Но се постарайте другите да са в един ред. Оставете за малко да изсъхне.

През това време можете да направите още нещо, за да стане още по-симпатично. Например книжка. Тя се прави много лесно. Сгънете червената хартия на две и отрежете квадрат. След това го разгънете и от двете страни залепете два по-малки бели квадрата, върху които с черния маркер сте направили вълнички сякаш има текст. Ако пък можете да пишете красиво и дребно можете и наистина да напишете нещо.

След това изрежете два зелени правоъгълника, сгънете ги леко от единия край и ги залепете на първото руло, така че да стърчат отвън, от двете страни, като ръце. За прегънатата част залепете и направената книжка.

Я вижте, колко красиво стана... Да, вече е готово. Сега остава да му намерите най-подходящото място на бюрото и да сложите в него всички моливи и химикалки, които имате. Ученето ще бъде много по-свежо от тук нататък!

Имаме и още интересни идеи за забавни моливници:
Как да си направим забавен моливник от буркан?
Моливник бухалче
Как да си направим моливник от дискети?
Моливник с дървени мъниста
Да си направим шарени моливници



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град