покани

Начало | покани | С концерт в зала 1 на НДК, младите таланти на България ще поздравят Европа

С концерт в зала 1 на НДК, младите таланти на България ще поздравят Европа

Аз детето | 2007-01-05

Министерството на културата на Република България и Националният дворец на културата организират тържествен концерт под надслов „Младите таланти на България поздравяват Европа”, който ще се проведе на 5 януари /петък/ от 19.00 часа в Зала 1 на НДК в София.

Концертът е под патронажа на министъра на културата на Р България проф. Стефан Данаилов и е с участието на ученици от Националното музикално училище „Любомир Пипков” и Националното училище за танцово изкуство – София.

Програмата на празничния концерт включва изпълнения на Младежка филхармония „София” с диригент Деян Павлов и солисти - Лия Петрова, Кристина Хинова и Радослав Ненчев. Специален гост-солист е виртуозът Минчо Минчев.

Младежка хорова капела с диригент Татяна Христова също ще участва в тържествения концерт, посветен на влизането на България в Европейския съюз. Ученици от Националното училище за танцово изкуство ще представят за зрителите в Зала 1 на НДК фрагменти от спектакъла „Жива вода”, сценарий и режисура на Христо Иванов.

На 5 януари 2007 г. от 18.00 ч. в централното фоайе на НДК ще бъде наредена и изложба с творби на ученици от училищата по изкуствата към Министерството на културата, като официалното й откриване ще бъде с изпълнение на Народен хор при Националното музикално училище „Любомир Пипков”.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град