сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | С динено ветрило в ръка като истинска принцеса

С динено ветрило в ръка като истинска принцеса

Аз детето | 2019-05-28

С динено ветрило в ръка като истинска принцеса

Принцесите – мечтата на всяко момиче! Не ни казвайте, че и вие поне веднъж в живота си не сте мечтали да бъдете принцеса. Все пак кое момиче не иска да живее в замък, да има огромни и красиви дантелени рокли, които блестят като истински диаманти, а може по тях и да има такива... Кой знае... Да имат десетки слуги и всяка сутрин да има кой да реши красивата им коса по 100 пъти... Но само в приказките! Истинските принцеси не са изглеждали точно така и понякога са живеели в много по-малки къщи. Въпреки това са се различавали от обикновените хора по едно нещо. Можете ли да познаете какво е? Опитайте! Вярвате или не, те са носели изискани ветрила! В древните времена щом едно момиче е имало ветрило от дантела – значи е било принцеса. Това е бил техният отличителен знак. Ако знаехме, че е толкова лесно отдавна и ние да сме станали такива. Освен всичко друго ветрилото е и доста практично точно за тези горещи дни от годината.

Така че ако искате и вие да приличате на една изискана принцеса ви предлагаме да си направите сладурско динено ветрило. Е, вярно, не е от дантела, но пък това го прави още по-интересно.

Необходими материали:

  • 4 листове хартия A4 със зелен, червен и бял цвят
  • черен молив
  • лепило
  • ножица
  • тиксо
  • артпръчици (продават се в книжарниците), а може и просто няколко малки и тънки дървени пръчки

Начин на изработка:

Първо естествено трябва да оформите динята! За целта разрежете листа с червен цвят на две. Зеления пък разрежете на ленти големи около 4 пръста, а от белия изрежете ленти с широчината на малкия ви пръст.

Сега да лепим! Вземете червения лист и го поставете пред вас. Зелената лента поставете на единия край на червения лист и я прегънете така че да го обхване или направо все едно го прегръща. След това го залепете от двете страни. Залепете и две малки бели ленти там където се съединяват бялата и червената хартия.

Докато лепилото изсъхне с черен молив върху нея нарисувайте семки като на диня. Ха, ама тя била готова! За да се получи едно наистина принцеско ветрило направете подобни „дини“ още два пъти. Накрая трябва да имате общо три!

След като сте готови с тях ги сгънете на ветрило или така наречената хармоника. Сигурно знаете как става, но ще ви кажем. Взимате листа, прегъвате малка част от него. След това го обръщате и прегъвате още една, след това обръщате и пак прегъвате, и пак обръщате... Това се повтаря докато свърши. Накрая с помощта на тиксо залепете трите „дини“ заедно за един от краищата им.

Както са така прегънати ги задръжте на една голяма купчина и ги залепете с още тиксо от единия край, така че там да не могат да се разгъват. Накрая разгъвате леко, така че да прилича на ветрило. От едната страна залепвате една клечка, а от другата – още една. Това ще стане най-лесно като предварително ги намажете с лепило и след това просто ги пъхнете в първите сгъвки от двата края. Притискате!

Оставяте да изсъхне и готово. Имате кръгло динено ветрило, което освен, че е свежарско, нито една принцеса освен вас няма! Можете и да го подарите на мама – тя също има право да се почувства като кралска особа, а и не се съмняваме, че много ще го хареса!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град