приказки от деца

Начало | приказки от деца | Русалката Анди

Русалката Анди

Глория Костова | 2011-06-07

Живяла в далечно царство малка русалка на име Анди. Родила се в красив дворец на морското дъно. За съжаление от малка останала сираче. За нея се грижела леля й.
Щом Анди порасла, злата й мащеха я заключила в кулата на двореца. Отвън я пазил страшен дракон с две глави. Драконът имал дъщеря на име Пенелопе. Тя била най-добрата приятелка на младата принцеса-русалка. Двете били неразделни. Анди много обичала да рисува. Мащехата й не й давала да се занимава с такива глупости. Карала я да се оправя с цялата къща. Анди никога не била излизала навън. Никога не била виждала красивите цветя, поляни, небето, хората.

Един ден, докато приготвяла чай в кухнята, забелязала странна врата. Решила да провери какво има там. Щом слязла по стълбите, видяла една красива дървена врата. Когато я отворила, онемяла. Що да види. Навън какви ли не красоти. Слънчево небе, красиви цъфнали цветя, весели птички. На нея много и харесало. Срещнала едно момче по пътя си. Те се влюбили. Тя се изплашила и си тръгнала. Като се прибрала пак в тяхното царство, леля й започнала да й се кара. Казала и повече никога да не излиза от стаята си. Пенелопе й донесла една златна четка за рисуване. Анди се зарадвала много. Започнала да рисува по стените на кулата. Всичките й рисунки блеснали. Щом докоснала стената, тя излязла извън кулата. Озовала се пак в красивото царство. Играла с малките деца, набрала си цветя. Видяла пак красивото момче. Те двамата избягали в друго подводно царство. Вдигнали голяма сватба. Яли, пили и се веселили. Заживели в много голям и красив дворец, далеч от лошите хора.

Прочетете още:
Малката русалка Пепеляшка
Малката русалка
Накит на русалка
Вълшебното ми морско приключение



Коментари
3 коментара

Изабел Янчева, 10 г.,

Публикувано на 07.06.2011

тази приказка е почти като барби рапунцел.

Таня Добрева, 9 г.,

Публикувано на 07.06.2011

Обичам русалки!

...................... , ,

Публикувано на 07.06.2011

тази приказка както е отбележила изабел наистина прилича на барби рапунцел и имам още много забележки защото как може да е русалка и да е затворена в кула и да ходи,а послепърво нали е леля а после се превръща в мащеха нищо не разбирам здраво си оплела конците и приказката не ми хареса

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град