любопитно

Начало | любопитно | Розова Луна ще озари небето тази нощ

Розова Луна ще озари небето тази нощ

Аз детето | 2017-04-11

Розова Луна ще озари небето тази нощ

Тази вечер на небето ще се появи априлската розова луна. Преди да тръгнете да търсите огромно розово кълбо в небето, може би трябва да научите малко повече за този интересен феномен.

Априлската розова луна огрява нощното небе всяка година през месец април, както може би се подразбира от името ѝ. Тази година феноменът ще се случи на 11 април (вторник), пише факти. бг. Розовата луна е важен знак за всички — растенията, хиберниращите животни и дори уморения човешки дух. Всички се будят и прераждат за нов живот след дългата студена зима.

Какво представлява Розовата луна? Може би вече се досещате, че естественият спътник на Земята няма да изглежда розов наистина. Причината утрешното пълнолуние да се казва така, произтича от индианска практика да се дават имена на всички пълни луни. Името на това пълнолуние идва от цветето флокс — едно от първите цветя, които разцъфват напролет. Техните цветове са розови. Розовата луна също е и знак за началото на много религиозни празници, като Песах, в юдаизма, Великден в Източноправославната църква и индуския фестивал Хануман. В арабската култура, нощта на розовата пълна луна се нарича бадр, което означава „пълен“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град