игри в дома

Начало | игри в дома | Роботите намери и се забавлявай ти!

Роботите намери и се забавлявай ти!

Аз детето | 2019-11-19

Роботите намери и се забавлявай ти!

Много сме развълнувани да споделим с вас тази нова игра! Да, точно така! Много я харесахме и се забавлявахме с нея през целия уикенд. Тя е подходяща за цялото семейство и е идеална за времето, когато трябва да играете нещо у дома, което да не включва топка или много скачане, но всички настолни и други игри, които имате са ви омръзнали. Можете да я играете сами или в приятна компания и в двата случая е забавно, а има и един голям бонус към това! Тази игра развива способностите за запаметяване и бързо мислене, които, несъмнено знаете, са от особено важно значение дори и за децата. Все пак имате да помните не един и два урока, а пък е много хубаво да си спомните бързо всички тези уроци, когато ви изпитват или имате тест. Така че сме сигурни, че нямате нужда от повече убеждаване и вече сте готови да прочетете и правилата!

За играта ще ви трябват лист хартия и принтер или пък цветни моливи. Преди да започне забавлението трябва да си принтирате или да нарисувате тези картинки на роботчета. Най-важното тук е роботчетата да са по двойки. Всяко да има своето еднакво! Колкото до самата игра, тя всъщност е лесна и сме сигурни, че сте я играли много пъти на компютъра, но сега е време да опитате и без него.

След това нарежете роботчетата на квадрати, ако използвате шаблона просто нарежете по пунктираните линии, а ако рисувате , преди това разделете листа на равни квадратчета. След това е време за купон! Наредете картинките една до друга на маса или друга удобна повърхност с лицето надолу. По време на игра, когато е редът на всеки той има право да обърне само две от картинките, които реши. Ако те съвпадат ги взима, а ако ли не, ги обръщате обратно и е ред на другите. Обикновено в началото няма как да печелите освен ако нямате късмет, защото трябва да се ориентирате коя картинка къде е. В разгара на играта обаче е хубаво да запомняте къде се намира всяко роботче и след като дойде вашият ред да си спомните и да обърнете точно тези картинки, за да вземете повече точки. Така се развива и паметта ви! Накрая играчът, който има повече роботчета печели!

Можете да играете и сами, като си засичате време за което ще успеете да обърнете всички картинки или пък да трябва да ги обърнете за определено време! Можете и да играете заедно, а не един срещу друг за определено време! Толкова много варианти само с един лист хартия и няколко роботчета!

По идея на brainpowerboy.com



Коментари
1 коментар

оггэтгхнвтэ огнофрнлввгг, 12345 г.,

Публикувано на 18.06.2018

ла ла ла и робота намери

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град