покани

Начало | покани | Регионален математически турнир за деца от предучилищна възраст ще се проведе в Бургас

Регионален математически турнир за деца от предучилищна възраст ще се проведе в Бургас

Аз детето | 2019-03-19

Регионален математически турнир за деца от предучилищна възраст ще се проведе в Бургас

На 6 април 2019 г. в Бургас ще се проведе математически турнир за деца от предучилищна възраст „Многознайко“. След големия интерес към първото за града подобно състезание през 2018 г., инициаторите и организаторите Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти обявяват официално старт на записванията и за второто издание. Председател на турнира отново ще е г-жа Христина Георгиева, ръководител на проектите по забавна математика за предучилищна възраст и първи клас към центъра за таланти в града.

„Състезанието има за цел да предостави възможност за първа изява на всички, които обичат и се занимават с математика от най-ранна възраст и да провокира креативното мислене при решаване на приложни математически задачи. Щастливи и удовлетворени сме, че първият ни турнир премина изключително успешно с участници над 250 деца от Бургас и региона. Подобни инициативи са изключително важни за откриване на таланта у най-малките и правилното му развитие“, коментира Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“.

Домакин на тазгодишното събитие ще бъде ОУ „Георги Бенковски“, а тържественото награждаване на финалистите ще се проведе на 3 май 2019 г. в актовата зала на Център за млади таланти. Организаторите канят всички деца от Бургас и региона с подчертан интерес към математиката да се запишат и премерят знания с връстниците си. Заявки за участие се приемат на тел.: 0887/201033; 056/825727 или на имейл: info@forbgkids.org.

Image by Chuk Yong from Pixabay



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град