игри в дома

Начало | игри в дома | Разваленият факс – весела игра за всички

Разваленият факс – весела игра за всички

Аз детето | 2014-12-02

Разваленият факс – весела игра за всички

Играта, която ще ви предложим сега е един много забавен вариант на развален телефон. Всички знаете как се играе на развален телефон, нали? Тази игра е подобна, но и е малко по-различна. Тя забавлява много, а и развива въображението и фантазията. Забавна и подходяща е както за най-малките ви приятели и членове на семейството, така и за най-възрастните. Спокойно можете да поканите дори и бабите и дядовците ви да се позабавляват с вас. Това трябва да направите особено ако не ви достигат играчи. За тази игра трябват четирима или повече, като както знаете, с повече винаги е още по-забавно. Пригответе си и бели листа и една химикалка и нека да се забавляваме.

Избирате един, който да е първи или водещ. Останалите играчи, седнете на дивана или леглото, някъде където може всички да се поберат и да седнат един до друг. На последния връчете листата и химикалката, ще му трябват ако иска да играе. След това водещият си измисля някоя картинка. Да речем – планина, дърво, къща с дърво, коте, мишка или каквото още се сети. След това „рисува“ с пръст тази картина върху гърба на първия седнал. Играчът се стреми максимално да разгадае каква е рисунката и на свой ред я рисува с пръст върху гърба на втория участник. Третият също се опитва да разгадае и рисува върху гърба на следващия и така рисунката се предава от един гръб на друг, докато не стигне до последния участник. Той взима листа и химикалката и рисува каквото е разбрал. Ето тук идва голямата веселба, просто не можем да опишем колко весело става.

След това водещият казва дали това е правилната картинка, ако е, то последният играч става водещ, а водещият – последен играч. Но ако не е, играта продължава отново.

Какво ще се рисува зависи изцяло от вас – можете да рисувате както цели много сложни картини, така и много лесни. Всичко зависи от вашата фантазия и въображение!



Коментари
7 коментара

evgeniq kendetova, 9 г.,

Публикувано на 03.12.2014

mn qko

Константина Василева, 9 г.,

Публикувано на 04.02.2015

Хем яко.Хем хубаво.

aysel 123 alisia, 11 г.,

Публикувано на 20.03.2015

mnogo e krasivo

Деси2005 , 9 г.,

Публикувано на 25.04.2015

Как върху гърба на другия?

Martin dimitrov, 18 г.,

Публикувано на 20.06.2015

mogo qko i krasivo xubavo

Деси ..., 12 г.,

Публикувано на 01.07.2015

izglejda mi zabavna shte q igraq s priqtelite si

Яница , 8 г.,

Публикувано на 04.11.2015

Пробвах играта с мама и е доста яка.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град