новини детски

Начало | новини детски | Разкажете за вашите патила на детската площадка и спечелете награда

Разкажете за вашите патила на детската площадка и спечелете награда

Аз детето | 2016-11-13

Разкажете за вашите патила на детската площадка и спечелете награда

Гражданската инициатива за безопасни детски площадки обявява национален онлайн конкурс за разказ "Истории от детската площадка".  Конкурсът се провежда в две категории: за деца до 17 години и за автори над 18 години.  

"Този конкурс е само за тези от вас, които имат смелостта да споделят смешни, мъдри, та дори и тъжни истории с деца от 0 до 100 години, родители, катерушки, люлки, пързалки, пясъчници", казват организаторите.  

Специално жури ще избере победителите, а разказите им ще бъдат публикувани на онлайн платформата "Дневникът на мама и татко". За тях са предвидени и награди.  Текстовете трябва да са с обем до 2 500 знака, а срокът за изпращане е до 27 ноември 2016 г. на адрес safeplaygrounds.sofia@gmail.com.

Регламент: 
1. Участниците представят оригинални идеи, размишления, позиции, които не са публикувани другаде или не са награждавани в каквито и да е други конкурси. С изпращането на творбите си те се съгласяват да участват в конкурса, а призьорите дават съгласие работите им да бъдат публикувани на Фейсбук страницата на "Гражданска инициатива за безопасни детски площадки" и на онлайн платформата Дневникът на мама и татко.
2. Всеки автор има право на не повече от три разказа . Обемът на разказа е до 2500 знака, двустранно подравнени страници, шрифт Times New Roman 12.
3. Разказите следва да залагат на креативност, оригиналност, умелост в използването на езика. Не се толерират нередактирани текстове с множество правописни, граматически, смислови грешки.
4. Всеки разказ трябва да бъде придружен от: трите имена на автора, възраст, пощенски адрес за контакти, телефон и е-mail адрес. Разказите на лицата под 18-годишна възраст се изпращат, придружени и с данните на родител/настойник. Администраторите на групата отговарят за съхраняването на личните данни на участниците и поемат ангажимент да не ги разпространяват на трети лица, нито да се ползват без разрешение.  
5. Награждаването на призьорите ще се състои в средата на декември 2016 г. Точната дата и час ще бъдат обявени на онлайн платформата "Дневникът на мама и татко".
6. Разказите се изпращат на електронната поща на "Гражданска инициатива за безопасни детски площадки" safeplaygrounds.sofia@gmail.com.  
7. Разказите се разглеждат и оценяват от комисия, съставена от по 1 представител от партньорите в конкурса. Решението на комисията се взема с мнозинство и не се преразглеждат.
8. Призьорите в конкурса получават следните награди: книги от издателство „Сиела“ и „Слънце“,Сдружение „Бебе и дете“, награди от "Таратанци", Крафт бира „Айляк“ и награда от конна база „Ахил“. Наградите на Крафт бира „Айляк“ ще бъдат дадени на победителите, навършили пълнолетие или 18 г.
9. По решение на конкурсната комисия може да бъде дадена грамота и на участник/ци, който не е заел едно от призовите места, но е представил оригинална творба.
11. Организаторите публикуват наградените разкази, като към всеки разказ ще бъдат изписани двете имена на автора, при желание и псевдоним. Организаторите стават притежатели на авторските права върху разказите, изпратени от участниците.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град