новини детски

Начало | новини детски | Прочетете и се насладете на нови книжки пълни с интересни детективски истории за деца и родители

Прочетете и се насладете на нови книжки пълни с интересни детективски истории за деца и родители

Аз детето | 2019-10-19

Прочетете и се насладете на нови книжки пълни с интересни детективски истории за деца и родители

Има една категория детски книжки, които са еднакво интересни и за деца и за родители. Обикновено те се отнасят за възрастта 10-12 г. и ранното тийнейджърство, когато си проличава кои са бъдещите заклети читатели, а родителите се впускат в приключения заедно с четящите си деца.

Такива са и двете поредици „Трите ???“ („Трите въпросителни“) и „Трите !!!“ („Трите удивителни“), с които израстват немските тийнейджъри и които не губят популярност от дълги години. Те вече излизат и на български език, а първите книжки са на пазара. Това са „Трите ???“ и „Призрачният замък“ от Роберт Артър и „Телефонна клопка“ („Трите !!!“).

Интересна е историята на тези книжки. Първо се появяват „Трите ???“, още през миналия век. Те се пишат от различни писатели и по принцип са предназначени за момчета, но стават любими и на момичетата. Главните им герои Юстъс, Питър и Боб, имат собствен детективски клуб и разкриват престъпления. Действието винаги се развива в имагинерно градче край Холивуд, наречено Рок Бийч. Това е така, защото поредицата тръгва от САЩ и по-късно се доразвива в Германия, а първите книжки са писани от известния американски писател Роберт Артър. Историите за тримата детективи са със „страшен“ привкус и провокират смелостта на децата. Всичко в тях обаче е в допустимите граници, а самите истории винаги са поучителни за малките читатели. Най-голямото им предимство обаче е тяхната увлекателност, която ги прави приятно четиво дори за родителите.

В началото на 20. век се появява и момичешката поредица „Трите !!!“, в която има три детективки – Ким, Франци и Мари и която прави истински фурор сред момичетата на тази възраст. Много бързо поредиците се обзавеждат с аудио варианти и дори специални детективски комплекти за деца, които се предлагат заедно с тях. Не закъсняват и филмовите версии.

В „Призрачният замък“ тримата млади детективи търсят снимачна площадка за известен режисьор на филми на ужасите и намират „истински“ призрачен замък, чиято тайна разкриват. В „Телефонна клопка“ Ким, Франци и Мари попадат на следите на телефонен измамник, който тероризира съучениците им. Накрая винаги всичко свършва добре, не без помощта на комисарите, които се намесват в най-подходящия момент.

Поредиците „Трите ???“ („Трите въпросителни“) и „Трите !!!“ („Трите удивителни“) са любими на децата в много държави и с интересните си истории запалват въображението на много бъдещи читатели и ги привличат завинаги към света на книгите.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град