афиш

Начало | афиш | Програмата на куклен театър Бургас за месец октомври 2012

Програмата на куклен театър Бургас за месец октомври 2012

Аз детето | 2012-10-03

Програмата на куклен театър Бургас за месец октомври 2012

6-ти октомври (събота) и 7-ми октомври (неделя) от 11 ч.: – "Тумба Лумба"
„Тумба Лумба“ е словесен образ на ритъма и звученето на старейшината на народните инструменти – тъпана. Ритъм, който пулсира със сърцето, вибрира в кръвта и раздвижва цялата ни същност в жизнерадостен, хармоничен танц – танцът на живота. Танцът на живота, рисуващ изгрева на слънцето, пъстротата на сезоните, възторга от плодородието, радостта от битието. Дълбоко от корените на народното творчество, ритъма на „Тумба Лумба “ изпълва душите ни с неподправена веселба и оптимизъм. Фрагментите му са картини от трудовия бит, любовните закачки и мистични преживявания на българина, представени със средствата на един различен, обреден куклен театър. Спектакълът е подходящ за всички – малки и големи.

13-ти октомври (събота) и 14-ти октомври (неделя) от 11 ч.: "Как се лекува лъвски страх"

20-ти октомври (събота) и 21-ви октомври (неделя) от 11 ч.: "Цар Дроздобрад"
Историята ни разказва как влюбения във високомерната принцеса, цар Дроздобрад успява, предрешен като просяк, да я преведе по тежкия път на нищетата и крайната бедност. Доказвайки й, че е неспособна да върши нищо и сама е достойна за подигравки, той пречупва гордостта й, кара я да обърне поглед навътре в себе си. Открила грешките си, принцесата ще се постарае да ги преодолее и наистина ще заслужи любовта му и ще стане негова жена.
Тази приказка е още един пример за гения на народния творец, винаги откриващ и пресъздаващ в приказни сюжети вечните човешки проблеми.

27-ми октомври (събота) и 28-ми октомври (неделя) от 11 ч.: "Тримата братя и златната ябълка"
Живели трима братя. Те получавали всяка година като наследство по една златна ябълка от своя баща. Но, за беда, всяка година долитала ламята и открадвала златната ябълка.
Докато една година… най-малкият брат поел по дългият път след ламята! Той искал да спаси златната ябълка.
В битката с ламята малкият брат неусетно пораснал и открил, че силата на човек е в неговото сърце. Открил позабравени човешки ценности като вяра, надежда и любов!
Малкия брат успял да се пребори с ламята, успял да върне златната ябълка и да открие любовта!
Чудесна приказка за тези които я знаят и за тези, които не са чували за нея!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град