афиш

Начало | афиш | Програмата на Държавен куклен театър – Варна за октомври 2012

Програмата на Държавен куклен театър – Варна за октомври 2012

Аз детето | 2012-10-12

Програмата на Държавен куклен театър – Варна за октомври 2012

13-ти октомври (събота) – 11 ч. – „Вълшебно училище“
Какъв вълшебен ден! Сякаш приказните герои казват: Хайде, всички на училище! Принцове, принцеси, магьосници, жабоци, малки и големи имат нужда от уроци! Всеки трябва да научи важните за себе си неща. Както се казва в Мъдрата книга, човек никога не спира да се учи, а уроците които получаваме, са нашето най-голямо богатство. Ако не се учим, някой ден всички ще заживеем в Глупавото царство. А накрая за спомен, Вълшебникът ще ви подари няколко вълшебни поуки.

14-ти октомври (неделя) – 11 ч. – „Кучето, което не знаеше да лае“
Какво значи да научиш някого на нещо? Какво значи да намериш собствения си глас? Как да различим мнимите приятели от истинските? Въпроси, които артистите от Куклен театър – Варна, деликатно и забавно поставят пред зрителите. За деца над 3 години.

20-ти октомври (събота) – 11 ч. – „Гъбарко“
Под един вековен бук,? някъде далеч оттук? расна гъбичка с калпаче,? често виждах я да плаче….
Така започва приказката за малкия Гъбчо, който иска да бъде човече. Незабравимите стихове на Батко Златко, предавани от поколения на поколения, прекрасните кукли на Адриана Добрева и завладяващата игра на актьорите, въвеждат публиката във вълшебния свят на горската дъбрава за среща със стари познайници. И за да бъде всичко истинско, ще ни помогне и музиката на композитора Христо Намлиев, който е известен с това, че обича да пътешества в приказния свят.
Спектакъл за деца от 3 до 103 години.

21-ви октомври (неделя) – 11 ч. – „Прасенцето Непослушко“
Прасчо е малък, игрив и много любопитен. Иска да играе, иска дори да помага, но единственото, което чува е „Малък си още“ и „Кога ще пораснеш, Непослушко?“. И той решава да „порасне“ като отиде сам в гората и яде жълъди. От там започват и бедите, защото гората е прекрасна през всичките сезони, но и доста опасна, особено за малките прасенца. Прасчо се инати и не иска да се прибере, макар че малко вече го е страх. Само истински приятел може да го убеди да се върне в къщи.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град