афиш

Начало | афиш | Програмата на Държавен куклен театър Варна за месец януари 2013 година

Програмата на Държавен куклен театър Варна за месец януари 2013 година

Аз детето | 2013-01-04

Програмата на Държавен куклен театър Варна за месец януари 2013 година

12.01.2013 г. (събота) – 11 ч. – "Приказки от снежната гора"

13.01.2013 г. (неделя) – 11 ч. – "Снежната царица"
Какво може да попречи на едно нежно приятелство, като това между Кай и Герда? Парченце от дяволското огледало, което те кара да виждаш света грозен; целувката на Снежната царица, която вледенява сърцето ти...
Но има по-могъща сила от нейната и тя е обичта и верността, които помагат на малката Герда да намери накрай света своя Кай и да го върне към живота, към красотата и доброто.
За деца над 5 години.

19.01.2013 г. (събота) – 11 ч. – "Дядовата ръкавичка"
Кой не помни историята за онзи разсеян дядо, дето тръгнал за Златица, па си изгубил ръкавица?... Ето това ще му се случи отново на сцената на театъра.И отново в дядовата ръкавичка ще се вмъкнат малката мишчица Гризанка, Зайо Средногорски, Лисана, Вълчо, Мецана...
Актьорите ще разкажат тази приказка  с много настроение, музика и песни. В ръкавичката ще се намери място  за всички и приказните горски герои ще са весели и щастливи. Бъдете сред тях и се забавлявайте от сърце!
За деца над 3 години.

20.01.2013 г. (неделя) – 11 ч. – "Прасенцето Непослушко"
Прасчо е малък, игрив и много любопитен. Иска да играе, иска дори да помага, но единственото, което чува е „Малък си още” и „Кога ще пораснеш, Непослушко?”. И той решава да „порасне” като отиде сам в гората и яде жълъди. От там започват и бедите, защото гората е прекрасна през всичките сезони, но и доста опасна, особено за малките прасенца. Прасчо се инати и не иска да се прибере, макар че малко вече го е страх. Само истински приятел може да го убеди да се върне в къщи.

22.01.2013 г. (вторник) – 18 ч. – "Вълшебното огниво"
„Вълшебното огниво” е приказка за разказвача на приказки Ханс-Кристиан Андерсен. Разказ за света на приказките, в който всичко е възможно, стига да го повярваме и да го пожелаем. И за отговорностите, които поемаме, когато последваме желанията си. Историята на един войник, който намира своята приказка. Историята на един писател, който продължава нататък с още една приказка в тетрадката си.  (Спектакълът е подходящ за деца над 7 години.)
Спектакълът е посветен на 60-годишнината от създаването на Държавен куклен театър – Варна.

26.01.2012 г. (събота) – 11 ч. "Пепеляшка"
„Пепеляшка” - любима приказка за деца и възрастни. Приказка, която кара зрителите да повярват в чудесата и да искат отново и отново да преживеят трогателната история на бедното момиче, което става принцеса.
Разказана с въображение, изиграна с чувство, „Пепеляшка”живее на сцената на Варненския куклен театър повече от 15 години. В разказа на актьорите умело се вплита и участие на децата от публиката, които магията на театъра превръща в принцеси, гълъбчета и кончета. Тези незабравими моменти всеки път връщат времето назад към приказното кралство на Шарл Перо.
За деца над 3 години.

27.01.2012 г. (неделя) – 11 ч. – "Жабокът цар"
Да обещаеш нещо и след това да го изпълниш е похвално! Но принцесата в тази история прави обратното! Всяко бягство от отговорност я увлича в поредната лъжа. У нея се борят лъжата и истината, грозното и красивото! И принцесата трябва да плати висока цена за своите постъпки.
Жабокът гони своята цел – целувката на принцесата. И успява. Тя го целува, разкривайки истинските си чувства към него. Така жабокът се превръща в принц и всички са щастливи – доброто е над злото, истината е над лъжата.
За деца над 4 години.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град