афиш

Начало | афиш | Програмата на Държавен куклен театър Варна за месец февруари 2013 година

Програмата на Държавен куклен театър Варна за месец февруари 2013 година

Аз детето | 2013-01-31

Програмата на Държавен куклен театър Варна за месец февруари 2013 година

02.02.2013 (събота) от 11 ч. – "Котаракът в чизми"
„Котаракът в чизми” е резултат от съвместната работа на млад творчески постановъчен екип. Спектакълът е посветен на 400-годишнината от рождението на Шарл Перо, реализира се по проект, подкрепен от Община Варна.
Целта на творческия екип е да представи популярната и поучителна приказка по атрактивен начин, който отговаря на изискванията на съвременните деца, без да бяга от оригиналността на приказката и поуките, заложени от Шарл Перо. Спектакълът предлага нетрадиционна сценична стилистика – съчетание от мултимедия и художествена визия на героите – костюми и маски. Подбраният актьорски състав създава характерни и пълнокръвни образи.
За деца над 3-годишна възраст.

03.02.2013 (неделя) – "Приказки от снежната гора"

Бързо, бързо, бързо! Да последваме тримата Снежни човеци, за да помогнем на Приказното царство, затрупано под снега. Под снежната пелена са заспали всички: принцове, принцеси, царе, царици и техните верни стражи. Но тримата Снежни човеци не спят. Те ще събудят всички.... и приказката оживява.

09.02.2013 (събота) от 11 ч. – "Пепеляшка"
„Пепеляшка” - любима приказка за деца и възрастни. Приказка, която кара зрителите да повярват в чудесата и да искат отново и отново да преживеят трогателната история на бедното момиче, което става принцеса.
Разказана с въображение, изиграна с чувство, „Пепеляшка” живее на сцената на Варненския куклен театър повече от 15 години. В разказа на актьорите умело се вплита и участие на децата от публиката, които магията на театъра превръща в принцеси, гълъбчета и кончета. Тези незабравими моменти всеки път връщат времето назад към приказното кралство на Шарл Перо.

10.02.2013 (неделя) от 11 ч. – "Златната рибка"
“Живял дядо със своята баба край морето синьо и дълбоко...”
Театралната магия съживява тази любима на поколения деца Пушкинова приказка, за да ни напомни още веднъж, че хората, водени от прекомерна алчност, накрая остават пред пробитото вехто корито.
За деца над 3 години.

16.02.2013 (събота) от 11 ч. – "Гъбарко"

Под един вековен бук,
някъде далеч оттук
расна гъбичка с калпаче,
често виждах я да плаче....
Така започва приказката за малкия Гъбчо, който иска да бъде човече. Незабравимите стихове на Батко Златко, предавани от поколения на поколения, прекрасните кукли на Адриана Добрева и завладяващата игра на актьорите, въвеждат публиката във  вълшебния свят на горската дъбрава за среща със стари познайници. И за да бъде всичко истинско, ще ни помогне и музиката на композитора  Христо Намлиев, който е известен с това, че обича да пътешества в приказния свят.

17.02.2013 (неделя) от 11 ч. – "Слънчогледчето"
Когато си малък, искрен и наивен, все ще се намери някой да те подиграе. Това е направо отвратително, заключава старият и изпитан пазач на стопанския двор – Шаро.
А Слънчогледчето получава първия си житейски урок – трябва да избираш приятелите си не по красивите гласове, ласкателни думи и комплименти, а по добрите им дела. Разбира суровата истина на живота, че “На този свят има птици, но има и лисици!”

23.02.2013 (събота) от 11 ч. – "Прасенцето Непослушко"
Прасчо е малък, игрив и много любопитен. Иска да играе, иска дори да помага, но единственото, което чува е „Малък си още” и „Кога ще пораснеш, Непослушко?”. И той решава да „порасне” като отиде сам в гората и яде жълъди. От там започват и бедите, защото гората е прекрасна през всичките сезони, но и доста опасна, особено за малките прасенца. Прасчо се инати и не иска да се прибере, макар че малко вече го е страх. Само истински приятел може да го убеди да се върне в къщи.

24.02.2013 от 11 ч. – "Дядовата ръкавичка"
Кой не помни историята за онзи разсеян дядо, дето тръгнал за Златица, па си изгубил ръкавица?... Ето това ще му се случи отново на сцената на театъра.И отново в дядовата ръкавичка ще се вмъкнат малката мишчица Гризанка, Зайо Средногорски, Лисана, Вълчо, Мецана...
Актьорите ще разкажат тази приказка  с много настроение, музика и песни. В ръкавичката ще се намери място  за всички и приказните горски герои ще са весели и щастливи.
Бъдете сред тях и се забавлявайте от сърце!
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град