афиш

Начало | афиш | Програма на Държавен куклен театър Варна за месец май 2013 година

Програма на Държавен куклен театър Варна за месец май 2013 година

Аз детето | 2013-05-09

Програма на Държавен куклен театър Варна за месец май 2013 година

11.05 (събота) от 11 ч. и 12 ч. – "Котаракът в чизми"
„Котаракът в чизми” е резултат от съвместната работа на млад творчески постановъчен екип. Спектакълът е посветен на 400-годишнината от рождението на Шарл Перо, реализира се по проект, подкрепен от Община Варна.

Целта на творческия екип е да представи популярната и поучителна приказка по атрактивен начин, който отговаря на изискванията на съвременните деца, без да бяга от оригиналността на приказката и поуките, заложени от Шарл Перо. Спектакълът предлага нетрадиционна сценична стилистика – съчетание от мултимедия и художествена визия на героите – костюми и маски. Подбраният актьорски състав създава характерни и пълнокръвни образи.

За деца над 3-годишна възраст.

18.05 (събота) от 11 ч. – "Островът на песните"
Островът на злото – остров Крокодилия трябва да се превърне в остров на песните. Затова ще помогнат най-добрите певци от цял свят: орелът Сами от САЩ, зебрата Балуба от Африка, папагалът Браво от Латинска Америка, мечокът Миша от Русия, петелът Франсоа от Франция, вълчицата Капитолия от Италия, магарето Гръмотрън от България. Тези прочути изпълнители ще влязат чрез своите песни в истинска битка със злото по време на впечатляващия конкурс „Световна Зоовизия”.

Невероятната музика на обичания от всички композитор Борис Карадимчев и впечатляващите кукли на Огняна Серафимова допълват актьорската игра и приковават вниманието на зрителя към сцената, на която ни очакват незабравими срещи със звездните изпълнители.

„Островът на песните” е атрактивно емоционално преживяване, подходящо за всички възрасти. Мюзикълът е създаден специално за Варненския куклен театър.

19.05 (неделя) от 11 ч. – "Гъбарко"
Под един вековен бук,
някъде далеч оттук
расна гъбичка с калпаче,
често виждах я да плаче....

Така започва приказката за малкия Гъбчо, който иска да бъде човече. Незабравимите стихове на Батко Златко, предавани от поколения на поколения, прекрасните кукли на Адриана Добрева и завладяващата игра на актьорите, въвеждат публиката във  вълшебния свят на горската дъбрава за среща със стари познайници. И за да бъде всичко истинско, ще ни помогне и музиката на композитора  Христо Намлиев, който е известен с това, че обича да пътешества в приказния свят.

25.05 (събота) от 11 ч. – "Пепеляшка"
„Пепеляшка” – любима приказка за деца и възрастни. Приказка, която кара зрителите да повярват в чудесата и да искат отново и отново да преживеят трогателната история на бедното момиче, което става принцеса.
Разказана с въображение, изиграна с чувство, „Пепеляшка” живее на сцената на Варненския куклен театър повече от 15 години. В разказа на актьорите умело се вплита и участие на децата от публиката, които магията на театъра превръща в принцеси, гълъбчета и кончета. Тези незабравими моменти всеки път връщат времето назад към приказното кралство на Шарл Перо.

26.05 (неделя) от 11 ч. – "Прасенцето Непослушко"
Прасчо е малък, игрив и много любопитен. Иска да играе, иска дори да помага, но единственото, което чува е „Малък си още” и „Кога ще пораснеш, Непослушко?”. И той решава да „порасне” като отиде сам в гората и яде жълъди. От там започват и бедите, защото гората е прекрасна през всичките сезони, но и доста опасна, особено за малките прасенца. Прасчо се инати и не иска да се прибере, макар че малко вече го е страх. Само истински приятел може да го убеди да се върне в къщи.



Коментари
1 коментар

Диди , ,

Публикувано на 09.05.2013

До редакцията: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ СЪС ОНЛАЙН ЧИТАТЕЛСКИЯТ ДНЕВНИК!!! МОЛЯ, ОТСТРАНЕТЕ ГИ!

От редакцията: Моля, пиши на имейла какви са проблемите.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град