новини детски

Начало | новини детски | Принцесата или жабокът принц съм аз?

Принцесата или жабокът принц съм аз?

Аз детето | 2015-10-02

Принцесата или жабокът принц съм аз?

На 8-ми октомври излиза книга трета от новата поредица „Скъпо тъпо дневниче“. Преведена на 17 езика и продадена в над 9 милиона екземпляра, тя бързо става любима и на феновете на Дръндьото, Загубенячката и Тими Провала у нас.
 
Изабела разкрива тайната, която прави Анджелин неустоима за момчетата: зоново миене на косата с шампоан. Джейми решава да я изпробва и изстрелва към Хъдсън Ривърс аромат на Малинова наслада, комбинирана с Кокосова лудост. И точно когато си мисли, че няма резултат, получава любовно стихотворение от тайнствен обожател.
Джейми има за домашно да напише доклад за приказка, свързана с живота й. Тя избира „Жабокът принц“, понеже самата тя прилича на принцесата. Липсва й единствено жабок, когото да целуне. Дали загадъчният обожател няма да се окаже принцът от приказките?
 
 
За серията „Скъпо тъпо дневниче“
 
И така, с цялата сила, която ми е дадена, се заклевам, че всичко написано в дневника е истина или поне дотолкова истина, доколкото е нужно.
Джейми Кели
 
Първите две книги от поредицата „Скъпо тъпо дневниче“ излязоха едновременно в България. „Да се престорим, че това не се е случвало“ и „Панталонът ми е обсебен от духове!“ със свежото си чувство за хумор бързо придобиват популярност сред феновете на графични романи и не само.

Поредицата е вдъхновила едноименния детски филм „Скъпо тъпо дневниче“, който се излъчва от септември 2013 година по телевизия Hallmark, а след това по Netflix. Продължението се очаква през юни 2016 година със заглавие „Скъпо тъпо дневниче 2: Ние мразим даскало“, като ще включва същите актьори и редакторски състав.

За автора
 
Джим Бентън не е ученик в основно училище, но това не означава, че не познава живота в него. Той е автор на книги за малки деца, големи деца и възрастни, които се държат като малки деца. Джим Бентън е създател на детска телевизионна поредица, модна линия и бестселъровата серия „Скъпо тъпо дневниче“, преведена на 17 езика и продадена в над 9 милиона екземпляра. Неговият талант, остроумие и отдаденост към творчеството са издигнали героинята му Джейми Кели до един от най-запомнящите се и най-забавни литературни образи.
Джим Бентън живее в Мичиган с невероятната си съпруга и прекрасните им деца. Нямат куче и със сигурност нямат отмъстителен бийгъл.
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град