приказки от деца

Начало | приказки от деца | Приключението на малката мишка при големите хора

Приключението на малката мишка при големите хора

Цветелина Петрова | 2013-01-20

Аз и сама ще науча всичко за света. Но затова ще трябва време. Ще трябва да ям повече сирене, за да порасна по-бързо. А когато порасна, непременно ще науча отговорите на всички въпроси.
И мишчицата с решителни стъпки се запъти към голямата бяла врата. Тя се оказа доста тежка, Бетина бута ли, бута и накрая успя да си провре мустачетата. Заслепи я толкова силна бяла светлина, че тя се стресна и отново се скри. Любопитството й обаче надделя и този път тя подаде и ушичките си навън, след това и лапичките и накрая изскочи.
– Аууу! Тя виждаше толкова много цветове, чуваше толкова много звуци, че направо се уплаши. Но пък беше толкова шарено и толкова интересно.“

Дори не беше си и помислила какво можеше да има там…
Чуваха се много гласове, клаксони на коли, викове на хора, лаене на кучета, които за Бетина бяха нещо ново. Пред очите й се разкри огромен шарен двор. Децата си играеха на двора, а баща им печеше нещо много вкусно и ароматно на скарата.
Малко момиче на възраст около 1-2 годинки го люлееха на малка люлка точно до голямото дърво. То викаше адски силно и оглушително от радост, та  чак ушите на мишлето го боляха.
Падаха едри парцали сняг и дървото вече беше натрупало едри калпаци от сняг. Жената и мъжът гледаха с радост първото си дете и не обръщаха внимание на нищо друго.
Бетина събра смелост и премина цели 3 крачки. Да не забравяме, че тя бе храбра мишка, колко много изпитания е минала. Мишлето гледаше опулено навсякъде, беше я страх да не би да се промъкне от някъде старият котарак  имаше големи проблеми с него.
След около 10 минути тя се доближи до семейството. Майката внезапно се обърна и изпищя:
– Божеееее, махни я от мен, веднага Иванее, хайде махни, не мога да гледам повече, детето миии!
–  Спокойно Лиза ще  я махна, успокой се ще изплашиш детето .
През това детето се беше усмихнало до уши, а Бетина беше като замръзнала, точно като играчка.
–  Но, виж я тя е толкова мила и добра, как ти дава сърце да викаш по нея. Красавица ! А я виж Марина как я гледа и и се радва.

Участва в "Конкурс за "Бяла приказка".
 



Коментари
4 коментара

Диди , ,

Публикувано на 20.01.2013

На ми харесва много. И думата "адски" не бе хубаво да се употребява!

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 21.01.2013

А на мен ми допадна. Интересно, какво ли е продължението и как ли точно завършва тази приказка?

Таня , ,

Публикувано на 21.01.2013

Честно казано,много не ми харесва!Можеше да разкажеш какво се случва по-нататък или друго.Малко е скучна!Не се обиждай,Цвети! :)

Ивета Христова, 11 г.,

Публикувано на 22.01.2013

Харесва ми. А и ти си се постарала за приказката

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град