покани

Начало | покани | „Приказки с оркестър“ развива въображението на децата

„Приказки с оркестър“ развива въображението на децата

Аз детето | 2014-08-05

„Приказки с оркестър“ развива въображението на децата

Имало едно време… така започва всяка приказка, предавана от уста на уста през вековете до днешни времена, дори и в приказките, разказвани в 3D и 4D анимации. Именно фаворизирането на така популярните вече „няколко D” формати и запълването на съзнанието на децата с всякакви „чуждоземни“ герои и героини, извиращи от малкия и големия екран, провокира група млади български продуценти да създадат „Приказки с оркестър“.

Спектакълът е създаден за деца от 3 до 11 годишна възраст по сюжета на българската народна приказка “Тримата братя и златната ябълка“. В него децата имат възможност да се запознаят с три изкуства – музика, театър и рисуване. Историята се разказва от двама актьори, голям оркестър от класически и фолклорни инструменти, диригент, както и художници, които сътворяват приказката чрез картини. Спектакълът е специално разработен от екип детски психолози, педагози, музиканти, театроведи, сценаристи и актьори и цели да развива индивидуалното възприятие и въображението на децата от най-ранна възраст. В реално време на сцената се срещат музика, актьорска игра и изобразително изкуство, за да провокират детската публика и нужната за всяко дете фантазия.

„Приказки с оркестър“ не е концерт или опера, не е театър, нито анимационно филмче, а вълнуващо преживяване. Заповядайте на 26 октомври от 11:00 часа в зала „България“, където най-интересна за децата ще бъде играта с въображението. Билети може да намерите в мрежата на ticketpro и eventim.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град