афиш

Начало | афиш | „Приказка за рицаря без кон“ – нов детски спектакъл в Младежкия театър

„Приказка за рицаря без кон“ – нов детски спектакъл в Младежкия театър

Аз детето | 2015-11-27

„Приказка за рицаря без кон“ – нов детски спектакъл в Младежкия театър

Младежки театър „Николай Бинев“ ще изненада своите най-малки зрители в края на ноември с премиерата на съвременната полска „Приказка за рицаря без кон“. Пиесата е дело на полския драматург Марта Гушньовска, преводът е на Антоанета Попова, а режисурата е на Елжбиета Ейсимонт.

В приказката се разказва за един рицар без кон и за един кон без рицар, които се търсят из широкия свят. Спектакълът остроумно жонглира с приказни мотиви и обрати – принцесата е затворена в кула, рицарят е тъжен (защото няма кон), разбойниците няма кого да оберат, а злият змей няма кого да изяде, вълшебникът не може да вижда бъдещето, а кръвожадният прилеп се оказва една малка...

Една смешна история, в която се съдържа и голяма поука. Забавните песни и диалози създават приказно настроение в най-малките, но и успяват да усмихнат и по-големите, които са запазили детето в себе си. Нестандартните приключения на героите от приказката са пресъздадени от актьорския състав в лицето на Красимир Недев, Юлиян Петров, Ярослава Павлова, Севар Иванов и Деян Цвятков. Сценограф на спектакъла е проф. Майя Петрова, а автор на музиката е композиторът Михаил Шишков-син.

Спектакълът се реализира с подкрепата на Полския културен институт в София.

Премиерни дати:

  • 28.11.2015 г., събота – 11:00 ч. – Камерна сцена – няма места
  • 29.11.2015 г., неделя – 11:00 ч. и 19:00 ч. – Камерна сцена – няма места

Декември:

  • 19.12. 14.00 ч., Камерна сцена
  • 20.12. 14.00 ч., Камерна сцена


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град