новини детски

Начало | новини детски | През лятната ваканция старозагорските деца получават безплатни разнообразни занимания от Общината

През лятната ваканция старозагорските деца получават безплатни разнообразни занимания от Общината

Аз детето | 2019-06-11

През лятната ваканция старозагорските деца получават безплатни разнообразни занимания от Общината

Чудите ли се какво ще правите, когато ваканцията вече започна, а вие вече се оглеждате за нещо ново и интересно, което не сте правили цяла година. И точно, когато ви се струва, че няма такова – ще го получите. Особено ако сте от Стара Загора. В момента завиждаме на всички деца от града, защото за поредна година Община Стара Загора предлага на децата възможности за полезно и приятно прекарване на лятната ваканция чрез разнообразни занимания и прояви. Това съобщиха от пресцентъра на Стара Загора за „Фокус“. В програмата „Лято 2019“ са включени събития организирани от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Центъра за подкрепа за личностно развитие, Международен младежки център, Превантивно-информационен център по зависимости, Библиотека „Родина“ – детски отдел, Регионален исторически музей, Къща музей „Гео Милев“.

Проявите са в областта на науката, изкуството, спорта. Ще има беседи на различни теми, състезания, демонстрации, дискусии. За желаещите се предлагат образователни програми, занимания по живопис и моделиране, театрално майсторство, упражнения по кариерно ориентиране, решаване на ребуси и кръстословици, игри на открито и други. За децата, които искат да спортуват, клубовете по лека атлетика, карате, спортна гимнастика, бадминтон, плуване, баскетбол, волейбол, скокове на батут и спортна гимнастика, тенис на корт, стрелба, художествена гимнастика организират безплатни занимания. Желаещите да се включат в спортните занимания трябва да се свържат с треньора, който е посочен като лице за контакт. Задължителни са подходящо облекло и обувки за желания вид спорт.

Програмата „Ваканция 2019“ на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) ще се реализира в периода 17 юни – 31 юли с 21 събития под мотото „Безопасно лято за сигурно бъдеще“. Оттам канят деца, родители и партньори на 17 юни, от 10,00 часа в Зала 1 на Община Стара Загора за участие в информационна среща и включване в първото събитие – разговор с Обществения посредник на Община Стара Загора на тема „Права на децата“.

За програма и записвания вижте тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град