сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Превърнете рисунките си в истинско 3D изкуство

Превърнете рисунките си в истинско 3D изкуство

Аз детето | 2020-05-29

Превърнете рисунките си в истинско 3D изкуство

Рисуването е онова нещо, което всяко дете обича да прави. Независимо дали имате таланта на Пикасо или пък просто обичате да си драскате някакви неща в тетрадката, когато урокът в училище е леко скучен или пък вече го знаете. Независимо кога, как и защо рисувате нещо то винаги е приятно и интересно и осигурява няколко забавни минути, в които въображението ви може да се отпусне и да изразите всичко, което то ви подсказва. Освен това накрая неусетно разбирате как сте създали един истински шедьовър. Колко е красиво само! Може обаче да стане още по-красиво и дори триизмерно. Правили сте някога триизмерна картина, ама не на компютър или с някое приложение за смартфона, а истинска, която можете да си закачите гордо на стената? Не? Тогава е крайно време да опитате, при това не ви трябва нищо специално, освен традиционните материали за рисуване и малко домакинско фолио за печене, което сме сигурни, че има и у вас. Само трябва да помолите мама да ви даде малко и сте готови да творите!

Ще ви трябват също и цветни моливи или боички, лист хартия, тубичка с прозрачно течно лепило, клечка за уши и това е всичко! Хайде да започваме вече!

Първо нарисувайте или по-скоро очертайте с молив контурите на картината си. Каква ще е зависи изцяло от вас – може да е просто една ракета или богат пейзаж – вие си решавате. След това обаче е хубаво да следвате нашите указания, за да я направите 3D. И така... Нарисували сте контурите на картината си, сега ги очертайте с лепило. Все едно пак рисувате но с лепило, трябва върху всяка малка и голяма линия да има слой лепило. Ако е нужно даже направете това 2-3 пъти. След като сте готови оставяте лепилото да изсъхне за около 10 минути.

Накрая покривате листа с домакинското фолио. За да е здраво, можете да оставите малко повече от листа и излишното да завиете към задната страна, така че почти целият да се обгърне. Ако пък искате да е по-здраво можете и да залепите картината на картон и след това да я увиете с фолио. Накрая идва време и за триизмерния ефект. Внимателно минете с клечката за уши там където има лепило и притискайте фолиото. Така картината ви ще изпъкне. Накрая остава да я оцветите и сте готови.

Какъв интересен краен резултат, нали? Освен че имате интересна рисунка, която да закачите тя няма и да се скъса бързо, ще остане дълго, за да краси дома ви! Но най-важното е, че ще се забавлявате!

Обичате да рисувате? Тогава трябва да видите още:
Гратаж – лесна и красива техника за рисуване
Пухкава боя, с която ще издигнете рисуването си на ново ниво
Рисуване със сапунени мехури
Най-чистото рисуване с пръсти за най-малките
Рисуване с фиджет хенд спинър? Напълно е възможно!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град