любопитно

Начало | любопитно | Препечената филийка като изкуство

Препечената филийка като изкуство

Аз детето | 2017-06-23

Препечената филийка като изкуство

Обичате ли понякога да хапвате препечени филийки сутрин? Те са наистина прекрасна закуска, стават бързо, а намазани с малко масло и в комбинация със сладко, мед, сирене и чай или портокалов сок става просто уникално. Всъщност колкото и странно да ви звучи, в най-скъпите хотели по света предлагат такава закуска. Малко е необичайно да даваш много пари, пък да получаваш просто филийки, но много хора ги предпочитат и обичат и това е причината. С препечените филийки обаче работата е и друга. Има един доста шантав и необичаен начин по който можете да превърнете подобна закуска в шарена, забавна част от сутринта, която да ви придаде весело настроение за целия ден. Знаем, че всяко дете обича да рисува, но какво бихте казали за идеята да можете да рисувате върху закуската си и след това да я изядете. Шантаво и оригинално, нали? Ами хайде тогава, опитайте де! Ще ви хареса, сигурно е.

За целта, както разбрахте, ще ви трябват филийки хляб и всичко, което обичате да ядете с тях. Също и няколко купички, прясно мляко, бои за храна – цветовете са по ваш избор и четка. Най-хубаво е ако ви се намира в кухнята кухненска такава, с която се мажат домашните хлебчета с яйце отгоре. Сещате се? Ако нямате можете да използвате и такава за водни боички, но трябва да е чисто нова и да я изплакнете с вода добре.

Всичко е много лесно: сипвате по малко мляко във всяка купичка, след това по няколко капки и от определената боя за храна. Както се досещате броят купички трябва да е равен на използваните от вас цветове. Разбърквате леко, взимате закуската и с помощта на боята започвате да творите върху филийката. Можете просто да я направите цветна или пък да нарисувате картини върху нея. Оттук нататък всичко зависи от вашето въображение и желание. След като приключите просто препичате филийката, намазвате я с любимото си нещо и сте готови. Никой няма да има друга такава закуска.

Най-хубавото от всичко е, че семейството със сигурност ще се присъедини към забавлението, защото кой не би искал? Накрая не забравяйте да направите и снимки на шедьоврите и вашата най-весела закуска!

Вижте още интересни неща, с които да разнообразите закуската си:
Тайната рецепта за закуска на феите
Закуска „Малиново вълшебство“
Закуски от целия свят
Плодов „сладолед“ за закуска
Омлет за вкусна семейна закуска



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град