покани

Начало | покани | Премиера на Целувка за лека нощ

Премиера на Целувка за лека нощ

Аз детето | 2007-09-12

Премиера на Целувка за лека нощ

Уважаеми колеги и приятели,
Заповядайте на премиерата на документалния филм “Целувка за лека нощ”, режисьор Андрей Хадживасилев
дата: 20 септември 2007 (четвъртък)
място: Дом на киното, София
начало: 19 ч.
вход свободен
Над 8600 деца у нас заспиват без целувка за лека нощ, сочат официалните данни на Агенцията за закрила на детето за броя на децата, настанени в домове за деца, лишени от родителска грижа. Най-добрата среда за физическото, умственото, емоционалното и духовното развитие и израстване на децата е именно семейството с неговата топла и любяща атмосфера. Дълг и цел на държавата и обществото е да създават оптимални условия за всяко дете.

Като част от инициативата “Аз съм! За всяко дете – семейство.”, стартирала през април 2007 г., екип под режисурата на Андрей Хадживасилев създаде филма “Целувка за лека нощ”.
Във филма публични личности и специалисти, сред които д-р Валентина Лихарска, Кристина Баксанова, бате Енчо, Жюстин Томс и др., коментират последствията от оставянето на деца в домове за самите деца и за цялото общество, както и потребността на децата да растат щастливо.

Филмът е реализиран изцяло на доброволен принцип с подкрепата на Az-Deteto.com, GTV и г-жа Зорка Афузова, директор на ДОВДЛРГ “Надежда” 17 ДКЦ София.

Трейлър на филма, снимки и допълнителна информация: www.az-deteto.com/azsam



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град