афиш

Начало | афиш | Празнувайте Деня на детето с "Приказка за елфи"

Празнувайте Деня на детето с "Приказка за елфи"

Аз детето | 2014-05-23

Празнувайте Деня на детето с "Приказка за елфи"

На 31 май, събота, от 11.00 ч. в Учебен куклен театър НАТФИЗ ще се играе спектакълът "Приказка за елфи". Постановката е на Емилия Маленова, от класа на проф. Дора Рускова. Входът е свободен, по случай 1 юни - Денят на детето.

Малката Мая живеела в къщичка извън града. Веднъж, на полянката пред тях, тя видяла едно нежно, летящо създание. Това била една Малка елфа. Елфите живеят скрити от хората и излизат навън само нощем, когато са невидими, за да танцуват под бледите лунни лъчи. Малката елфа обаче не успяла да се върне навреме в своето подземно царство и останала в света на хората. Мая с радост помогнала на малкото създание да се прибере безнаказано у дома, а елфата й подарила вълшебна кърпичка, с помощта на която Мая започнала да вижда чудните невидими същества.
Но незримите същества не обичат това. Те искат да останат скрити за хорските очи. Елфите пленили Мая и я затворили в подземието си, където я пазел войнственият трол. С помощта на Малката елфа момиченцето успяло да избяга и двете приятелки се заключили в стаята на Мая. Те се радвали на приятелството си, но тук, в големия и чужд свят на хората, Малката елфа била тъжна. За да я развесели, Мая отворила прозореца, но незримите елфи нахлули и в миг отвлекли малката й приятелка.
Мая плакала безутешно. Сълзите й трогнали сърцето на малкото хитро джудже, което живеело тайно в къщата й. Заедно с мъдрата Леля Кукумявка, те подсказали на Мая как да умилостиви Ца­рицата на елфите.

И действително – Царицата простила на Малката елфа, но взела обратно от Мая вълшебната кърпичка. Тя вече не можела да вижда незримото, но пък приятелката й била спасена от наказание. Въпреки че не виждала незримите приказни създания, Мая знаела, че те въпреки това съществуват и ги обичала. А елфите също обичали Мая.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град